Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Leren en ontwikkelen in coronatijd

18 december 2020 - Door corona is werkgeverschap veranderd. Ook in het mkb. Het werk is digitaler, er vindt meer op afstand plaats. Ook zijn er banen die verdwijnen, of op pauze staan. Tegelijk zijn er ook bedrijven die harder groeien dan ooit. Wat de situatie ook is, voor de toekomst van uw bedrijf en werknemers is het belangrijk dat zij zich blijven updaten qua kennis en vaardigheden. Door om- of bijscholing kunnen werknemers inspelen op kansen in de markt.


Door te blijven ontwikkelen, zijn werknemers wendbaarder, productiever en duurzaam inzetbaar tijdens veranderingen op de werkvloer en in het werkveld. Of dit nu in uw mkb-onderneming is of ergens anders.
Om leren en ontwikkelen te stimuleren, subsidieert de overheid werkgevers en werkenden via verschillende regelingen. Zo biedt de regeling NL leert door gratis scholingsaanbod aan werkenden en werkzoekenden van achttien jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd. Goed om hier werknemers op te attenderen. Via de zoektool vindjeupdate.hoewerktnederland.nl kunnen zij uit meer dan 600 opleidingen kiezen. Daarnaast kunt u ook in 2021 de SLIM-subsidie aanvragen om te werken aan een positieve leercultuur binnen uw bedrijf.
 
Inspiratievideo Tatum Up Date
Om als werkgever inspiratie op te doen over leren en ontwikkelen, kunt u de video van Bart bekijken. Bart is eigenaar van een aannemersbedrijf en hij heeft 70 mensen op de loonlijst staan. Nieuwe aanwas vinden, bleek erg lastig te zijn. Maar door een bedrijfsschool op te richten, kon Bart met zijn bedrijf inspelen op de veranderingen in de wereld en blijven zijn medewerkers helemaal up-to-date. Meer weten over leren en ontwikkelen als mkb-ondernemer? Kijk dan op hoewerktnederland.nl.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.