Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gebruik boekhoudsoftware onder zzp’ers aanzienlijk gegroeid

16 december 2020 - Een grote meerderheid van 70 procent van de ondervraagde ondernemers maakt gebruik van boekhoudsoftware. Dat is aanzienlijk meer dan de 50 procent die in 2019 aangaf boekhoudsoftware te gebruiken. Een derde van de gebruikers van boekhoudsoftware heeft daarbij ook nog de hulp van een boekhouder/accountant. Van de respondenten die geen boekhoudsoftware gebruiken zegt 65 procent voldoende te hebben aan een Excelsheet en een kwart van deze groep heeft een boekhouder/accountant die alles voor ze regelt.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 481 zzp-respondenten in samenwerking met MoneyMonk.

Waarom geen boekhoudsoftware
Op de vraag waarom geen gebruik wordt gemaakt van boekhoudsoftware was het meest gegeven antwoord; ‘Ik heb aan een Excelsheet voldoende’ (65 procent), gevolgd door het antwoord ‘Ik vind mijn administratie daarvoor te klein’ (41 procent) en ‘Mijn boekhouder/accountant regelt alles’ (24 procent). Van de respondenten die geen boekhoudsoftware gebruiken geeft een kwart aan dat ze wel boekhoudsoftware zouden aanschaffen als ze geholpen worden met een opstartservice waarbij hun boekhouding voor ze wordt ingericht.

Boekhoudsoftware kiezen
Meer dan 44 procent van de respondenten zoekt zelf  hun boekhoudsoftware uit. 21 procent geeft aan zich vooral te laten leiden voor vrienden/collega’s. zestien procent maakt gebruik van dezelfde boekhoudsoftware als de accountant/boekhouder. De top vijf van meest gebruikte boekhoudsoftware uit dit onderzoek bestaat uit: e-Boekhouden, Snelstart, MoneyMonk, Acumulus en Moneybird. 
Jasper Horstink van MoneyMonk: "Er wordt door ons hard gewerkt om met alle wensen van de klanten rekening te houden. Het is goed om de bevestiging te krijgen dat de klanten onze inzet waarderen en het gebruik van boekhoudsoftware flink in de lift zit."

Kostprijs
Er zijn grote verschillen in de uitkomsten op de vraag hoeveel de respondenten bereid zijn te betalen voor hun boekhoudsoftware. veertien procent wil helemaal niet betalen voor software, maar er is ook een groep van elf procent die wel meer dan € 35,- wil uitgeven per maand. Iets meer dan een derde van de respondenten heeft tot € 15,- per maand over voor boekhoudsoftware en 23 procent wel € 25,- per maand.

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. (Download PNG)
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.