Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemen met Bitcoin heeft duidelijke voordelen

4 december 2020 - De koerswaarde van Bitcoin is opnieuw sterk aan het klimmen en dit verbaast Abbegje Van der Aa niks. Van der Aa is Financial & Community Manager bij Bitcoin Koers en heeft het in een gemoedelijk gesprek over de vele voordelen van Bitcoin voor ondernemers. Ze gelooft oprecht in de toekomst van Bitcoin, maar blijft er ook opvallend helder bij.

"Bitcoin is helemaal op weg om z'n hoogste stand ooit te overtreffen. Veel mensen reageren nu verwonderd omdat ze dachten dat Bitcoin helemaal van het toneel was verdwenen, maar wie het van dichtbij volgt weet natuurlijk wel beter. Het zit vanzelfsprekend allemaal lekker mee nu PayPal de deuren voor Bitcoin heeft geopend en uitgelekte rapporten van Citibank de interesse van institutionele beleggers aantonen, maar toch mag het geen toeval heten," steekt Van der Aa van wal. "In ieder geval gooit Bitcoin hoge ogen en hoort het eigenlijk altijd deel uit te maken van het spaarpotje van een ondernemer. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat cryptomunten best risicovol blijven en dat voldoende diversifiëren altijd aangewezen is."

Investeren in de cryptomarkt
Volgens Van der Aa is investeren in de groeiende cryptomarkt ook mogelijk voor wie liever niet zelf cryptomunten aankoopt: "Het is tegenwoordig mogelijk om te investeren in zogenaamde trackers die dan netjes de Bitcoinkoers volgen, maar ook dit is een vrij ingewikkelde constructie waar niet elke ondernemer warm van wordt. Een alternatief is om onrechtstreeks in Bitcoin te investeren, namelijk door te beleggen in beursgenoteerde bedrijven die actief zijn in deze markt. Voorbeelden hiervan zijn Riot Blockchain en DigitalX. Riot Blockchain is het grootste Amerikaanse miningbedrijf, terwijl DigitalX actief is op het gebied van blockchain-softwareontwikkeling. Deze laatste is wel een zogenaamde penny-stock en hierin investeren is dus niet zonder risico."

Zelf cryptobetalingen accepteren
Van der Aa benadrukt wel dat Bitcoin meer is dan alleen een beleggingsinstrument: "Dat PayPal ervoor kiest om Bitcoin te faciliteren, hoeft niet te verbazen. Er is een groeiende community van Bitcoingebruikers die zo worden aangesproken. Vooral jonge, mannelijke IT'ers blijken toch wel een passie te hebben voor cryptomunten. Iedereen die zich op deze doelgroep focust, zou het eigenlijk in de organisatie moeten involveren. Toch gaat het tegenwoordig verder dan deze early adopters en raken cryptomunten als bitcoin steeds vaker ingeburgerd bij het grote publiek. Daarom kan het aanvaarden van Bitcoinbetalingen ook gewoon interessant zijn voor iedereen die zich focust op doelgroepen die wel wat discretie kunnen gebruiken. Het heeft boekingsplatformen als Travala.com zeker geen windeieren gelegd. Verder geldt dit alles eigenlijk ook gewoon voor iedereen die internationale transacties mogelijk wil maken, want daarachter gaat toch nog steeds een beetje de echte kracht van cryptomunten verscholen. Het ziet er volgens mij dan ook steeds meer naar uit dat cryptomunten de manier om online te betalen zullen worden.".

Cryptobetalingen als intern instrument
"Nu we het hebben over internationale transacties moet ik wel zeggen dat Bitcoin daarbij heel goed het valutarisico uitsluit. Hierdoor kunnen cryptomunten goed worden gebruikt om geld tussen verschillende vestigingen of tussen moeder- en dochtervennootschappen te verplaatsen. Dit kan zonder al te hoog oplopende kosten en zonder veel formaliteiten, ongeacht waar de moeder- en dochtervennootschappen zijn gevestigd en welke munteenheden ze hanteren," sluit Van der Aa het gesprek af.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.