Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Aanzienlijke groei aantal nieuwe Nederlandstalige websites

9 november 2020 - De vraag naar het hebben van een website is het afgelopen jaar flink toegenomen. Uit cijfers van de SIDN blijkt dat het aantal geregistreerde .nl domeinnamen van begin Q2 naar einde Q3 van 5.913.959 naar 6.032.207 is gestegen, een procentuele stijging van ca. 2,0 procent. Wouter Twisk, CEO van website platform JouwWeb.nl, zag in diezelfde periode 24.509 nieuwe klanten een website bouwen. Volgens Twisk had men meer door de coronamaatregelen meer tijd beschikbaar, en was de noodzaak voor winkeliers en kleine ondernemers om klanten online te bedienen ook ineens veel groter.

Coronamaatregelen hebben een flinke impact op het bedrijfsleven gehad. Kleine maar ook middelgrote fysieke winkels en horeca zijn langere tijd gedwongen gesloten geweest. Winkeliers wijken uit noodzaak nu naar alternatieve verkoopkanalen uit. Amazon, Bol.com, Marktplaats, Social Media en dus ook zelf verkopen via een eigen webshop zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Naast dat consumenten ieder jaar meer online zullen besteden, komen er dit jaar dus ook in een stroomversnelling meer online winkeliers bij. 

De zomerperiode was dit jaar geen remmende factor 
De meeste sectoren kennen jaarlijks een zomerdip, een periode waarin een grote hoeveelheid websitebezoekers steevast wegblijven. Zodra de temperaturen oplopen is men meer buiten te vinden, maar ook minder bereid om online geld uit te geven. Dat betekent normaalgesproken een flinke dip in gebruikers en dus omzet voor veel online bedrijven. 
"De afgelopen zomer was daar totaal geen sprake van, zelfs het tegenovergestelde gebeurde. Uit onze analytics data blijkt dat er bijvoorbeeld in Q3 meer Nederlanders naar ‘website maken’’ zochten dan in Q2 op Google en dat is slechts een enkel voorbeeld," aldus Twisk. 
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.