Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse ondernemer krijgt innovatieprijs van Portugese president

14 juni 2011 - De Nederlands- Portugese ondernemer Joao Mena de Matos heeft in Lissabon de prestigieuze Cotec Award ontvangen uit handen van de president van Portugal. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve Portugese ondernemer in het buitenland. Er waren 112 genomineerde kandidaten.

Mena de Matos (54) is oprichter en directeur van diverse innovatieve bedrijven waaronder European Design Centre (Design-, Innovatie- en R&D projectmanagement), Medsim (Simulatietraining voor medische teams), Play2Learn (Serious games) en Ibuild (Maatwerksoftware voor projectontwikkelaars). 

Medisch simulatiecentrum
Mena de Matos verblijft momenteel in Lissabon waar hij de Portugese president vergezelt bij bezoeken aan bedrijven en financiële instellingen. Een van de doelen is het in Nederland ontwikkelde Medsim concept uit te rollen in Portugal, Brazilië en Afrika. Mena de Matos is een van de initiatiefnemers van medisch simulatiecentrum Medsim in Eindhoven, waar met behulp van geavanceerde patiënt simulatoren medische teams worden getraind. Sinds 1999 is hij directeur van European Design Centre (EDC) met vestigingen in Eindhoven, 's Hertogenbosch en Brussel. Eind dit jaar wordt een kantoor in Amsterdam geopend. 

Broedplaats voor innovatie
De laatste jaren heeft European Design Centre zich ontwikkeld tot een broedplaats voor innovatief ondernemerschap. Meest recente dochteronderneming is het in Eindhoven gevestigde Play2Learn, dat tot doel heeft de Nederlandse marktleider te worden op het gebied van hoogwaardige serious games. Daarvoor is een samenwerking in voorbereiding met het befaamde Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston. Mena de Matos is geboren in Lissabon en kwam in 1980 naar Eindhoven om te studeren aan de Akademie Industriële Vormgeving, de huidige Designacademy. Daar studeerde hij in 1986 cum laude af. De vereniging Cotec werd in 2003 opgericht met als doel het concurrentievermogen van bedrijven in Portugal te bevorderen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.