Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Laag btw-tarief verbouwing verlengd tot 1 oktober

3 juni 2011 - FNV ZBo vroeg om verlenging tot 1 januari van de zes procent btw. Nu is het 1 oktober geworden, voor werk dat vóór 1 juli is gestart. Ook moet het werk vóór 1 oktober opgeleverd zijn. En net als steeds: het moet gaan om panden die ouder zijn dan twee jaar.

"We hebben de staatssecretaris toch een beetje weten te overtuigen", vindt voorzitter Charles Verhoef, "al hebben we jammer genoeg slechts de helft gekregen." Trekt de bouw aan het eind van de zomer naar verwachting nog steeds niet aan, dan zal FNV ZBo opnieuw het ministerie benaderen: "Verlenging tot 1 januari is nodig."

Verlenging btw-tarief zes procent tot 1 januari

Honderden leden van FNV Zelfstandigen Bouw stuurden de afgelopen weken een mail naar staatssecretaris Weekers om hem van de noodzaak van verlenging van het lage btw-tarief tot 1 januari te overtuigen. Soortgelijke geluiden kwamen van alle organisaties in de bouw. Nu geeft het Ministerie van Financiën de tijdelijke btw-verlaging 'een uitloop'. Volgens het ministerie vanwege de vele vragen over werk dat nog niet was afgerond. "Vanaf 1 oktober is het loket echt gesloten," aldus Frans Weekers op de website.

Voor 1 juni beginnen en voor 1 oktober opleveren
Het werk moet echt zijn begonnen vóór 1 juli. Het is niet voldoende wanneer de klant voor die tijd de offerte heeft getekend. Ook moet het werk vóór 1 oktober opgeleverd zijn.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.