Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is

7 juli 2020 - De impact van de coronamaatregelen op het bedrijfsleven verschilt sterk per sector. Tegelijkertijd heeft de nieuwe norm voor veel bedrijven tot een volledig andere manier van werken geleid. Volgens Gartner is 74 procent van de bedrijven zelfs van plan om thuiswerken een onderdeel van hun bedrijfsstrategie te maken. Hierdoor wordt het nog belangrijker dan voorheen om extra focus te leggen op het toekomstbestendig maken remote-werkplekken en het bijbehorende kantoor. De nieuwe manier van werken brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee.

Wycher Winia, Senior Key Account Manager bij Targus beschrijft er vier:

1. Werk verandert voor altijd – maar wel ten goede
Het is duidelijk te zien dat werken vanuit huis een flink aantal voordelen met zich meebrengt, voor zowel werknemers als werkgevers. Thuis kunnen werknemers vaak profiteren van een verhoogde focus, minder afleiding en een betere productiviteit. Wat betekent dat er meer werk op een efficiëntere manier gedaan wordt, en dat kan de winst ten goede komen.
Uit onderzoek blijkt dat 55 procent van de werknemers aangeeft dat hun productiviteit verhoogd is vanwege de extra vrije tijd in hun dag. Nog eens 44 procent zei dat ze thuis minder afleiding hadden dan op kantoor. Door de huidige realiteit is werken op afstand niet langer een privilege uit het verleden. De markt zal onvermijdelijk een permanente verschuiving naar remote-werken maken.

2. Een hoofdkantoor is verleden tijd
Het kantoor van de toekomst zal een abstract concept worden. Werken kan namelijk overal, mits de benodigde verbindingen om dit mogelijk te maken. Het succes van werken op afstand betekent dat werkgevers minder gestimuleerd worden om dure overheadkosten te betalen voor grote kantoorlocaties. Mogelijk verhuizen ze zelfs naar kleinere kantoren, of panden op verder weg gelegen bedrijventerreinen.
Merken als TetraPak nemen hierin het voortouw en zijn al overgestapt op een hybride manier van werken, opgesplitst tussen thuis en kantoor. Dit geeft aan dat werken op afstand zeker een blijvertje is.

3. Versneld digitaal transformeren
Als het gaat om de digitale transformatie, bekijken velen slechts de software-kant van de transformatie. De hardware wordt hierin ten onrechte vaak vergeten, totdat deze daadwerkelijk nodig is. Onderzoek laat zien dat, ondanks het feit dat 82 procent van de werknemers na de coronacrisis liever één dag in de week of vaker op afstand werkt, bijna een derde (28 procent) niet was uitgerust met de benodigde hardware om productief thuis te werken. Dubbele beeldschermen, een ergonomisch toetsenbord of een docking station: werkgevers moeten ervoor zorgen dat hun werknemers de juiste tools hebben om thuis productief aan de slag te kunnen.

4. Flexibiliteit is de enige weg vooruit
Nu de maatregelen versoepelen, ontstaat er een nieuw normaal ​​– een waarin werknemers hun werktijd moeten verdelen tussen thuis, kantoor en andere werkplekken. Ook het woon-werkverkeer zal er niet hetzelfde uit blijven zien. Cruciaal voor het ‘forenzen 2.0’ zijn de bescherming en draagbaarheid van hardware en -accessoires.
De terugkeer naar kantoor zal gepaard gaan met een hybride aanpak– een combinatie van de voornaamste voordelen van thuiswerken en werken op kantoor. Het gevolg is dat medewerkers straks hun complete werkplek meenemen. Met eenvoudige plug-and-play accessoires, zoals toetsenborden en USB-hubs, kunnen werknemers altijd en overal effectief werken. Voorwaarde is echter wel dat de technologie draagbaar genoeg moet zijn. Want als werknemers zich niet meer naar de werkplek toe verplaatsen, moet de werkplek zelf gemakkelijk verplaatsbaar zijn.
De intelligente lockdown heeft een grote impact gehad op onze manier van werken; het markeert een verandering in hoe én waar we werken. Het bewijst dat een hybride aanpak wellicht de beste manier is om efficiëntie, productiviteit en het welzijn van werknemers te combineren tot een succesvol geheel.
 
 

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Caroline van Aart

7-07-2020 11:00  |  

Zo waar dit en heel fijn dat thuiswerken eindelijk meer 'normaal' wordt. Voorheen werd thuiswerken vaak gezien als een vrije dag of een soort spijbeldag. Hoe mooi is het dat alle werkgevers in Nederland nu zien dat het ook anders kan. Ik werk inmiddels al een jaar vanuit huis en vind het fantastisch. Je bent thuis super productief, je bent minder afgeleid dan op kantoor en je hebt geen reistijd meer. Hoe mooi kan het leven zijn?

peter boekhouding vo...

7-07-2020 20:46  |  

De uitkomst van het onderzoek is niet verrassend. '55 procent van de werknemers geeft aan dat hun productiviteit verhoogd is. Nog eens 44 procent zei dat ze thuis minder afleiding hadden dan op kantoor.'

Dit is informatie die allang bekend is, maar in het verouderde management zitten vaak 'leiders' die controle willen hebben. Wie zijn zij als hun onderdanen thuis zitten. Wie kunnen ze dan aansturen, uitschelden, de les lezen of een compliment geven.

Als het management die controle loslaat zullen vele bedrijven productiever werken.

Het hoeft niet helemaal de kant op te gaan van Ricardo Semler, maar het gaat wel ook om productiviteit.

Een dag of twee dagen per week op kantoor moet ook de cultuur en teamsfeer kunnen bewaken.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.