Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers vragen premier Rutte onderscheid te maken

11 juni 2020 - Het Kabinet veegt alle evenementen over één kam. Door dit gebrek aan onderscheid tussen festivals en vakbeurzen staan direct 61.000 banen en 4,4 miljard euro omzet op het spel.
"Vakbeurzen zijn onvergelijkbaar met dancefeesten, concerten en festivals," aldus Peter Groot, initiatiefnemer van ‘Veilig naar de Vakbeurs’ en het veiligheidsprotocol voor vakbeurzen.

Groot: "vakbeurzen worden georganiseerd in grote goed geventileerde hallen, waar het bezoek gemaximeerd en gespreid worden. Zo zijn vakbeurzen veel meer te vergelijken met de IKEA, Gamma of een tuincentrum, en die mogen wel open." De vakevenementensector heeft begin mei een protocol ingediend met aanvullende maatregelen bovenop de RIVM richtlijnen. De sector benadrukt dat zij experts zijn op het gebied van bezoekersstromen en als geen ander de veiligheid van bezoekers kunnen garanderen. Volgens Peter Groot kan het Kabinet een besluit niet langer uitstellen, "omdat wij enerzijds protocol met de sector hebben opgesteld waarbij we de veiligheid kunnen waarborgen en anderzijds omdat niet meer uit te leggen is waarom pretparken, bouwmarkten en vliegtuigen wel open kunnen, maar wij niet."

Maandenlange voorbereiding
Groot: "Vakbeurzen hebben maandenlange voorbereidingstijd nodig, en om nog iets van het najaar te kunnen maken, hebben we liever vandaag antwoord, dan morgen. In Duitsland begrijpen ze dat, daar zijn vakbeurzen weer geopend."
De sector als geheel dringt deze week met de campagne #laatonszakendoen aan op duidelijkheid voor 1 juli.
 
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter zzp-boekhouding

11-06-2020 10:42  |  

Er zal steeds meer oppositie komen tegen de maatregelen nu een nieuwe ziektegolf uitblijft. De pas op de plaats was heel goed.
Intussen weten we meer en kunnen we wel de juiste beslissingen nemen. En zo ondernemers redden en proberen om de schade voor de economie verder te beperken.

Wat als er een nieuwe ziektemeldingen bij komen na al die demonstraties. Dat is toch een teken om de teugels iets te laten vieren. Om van abnormaal weer terug te gaan naar bijna helemaal normaal. Er gaan nu beroepsgroepen helemaal naar de afgrond door beslissingen van drie maanden geleden. Destijds juist, maar nu graag door andere - roze- bril bekijken.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.