Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Productiebedrijven wachten langst op betaling factuur

28 februari 2020 - Productiebedrijven en accountantskantoren moeten gemiddeld het langst wachten op de betaling van facturen. Bouwondernemingen krijgen het snelst betaald. Dat blijkt uit cijfers van de Exact mkb monitor, die gebaseerd is op de administratie van 350.000 Nederlandse bedrijven.

In de monitor wordt onder meer bijgehouden hoe lang het duurt voordat facturen met een standaard betalingstermijn van 30 dagen worden voldaan. Productiebedrijven krijgen gemiddeld bijna een week te laat betaald.

Verschillen tussen sectoren
In de mkb monitor wordt onderscheid gemaakt tussen vijf sectoren. Er zit behoorlijk wat verschil in de gemiddelde betaaltermijn per sector:
 
  • Bouw: 26,91 dagen
  • Handel: 31,43 dagen
  • Accountants: 32,96 dagen
  • Productie: 34,65 dagen
"Het is met name opvallend dat de betalingstermijn bij productiebedrijven zo vaak wordt overschreden," aldus Auke Hylarides, Solution Marketeer Productie bij softwarebedrijf Exact. "Wellicht heeft het ermee te maken dat de gemiddelde order wat groter is dan bij andere bedrijven."

Lagere omzetgroei
Ook de omzetgroei van productiebedrijven laat op dit moment een daling zien. Eind 2017 was er een piek in de groei; gemiddeld was de omzetgroei toen gemiddeld bijna 9 procent. Inmiddels is die teruggelopen tot onder de vier procent. "Er is sprake van een lichte daling, maar voorlopig lijkt de sector nog wel te blijven groeien," aldus Engelaar.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Harm

28-02-2020 14:25  |  

Komt misschien omdat bij bouwbedrijven het resultaat directer te zien is.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.