Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MVO-organisaties werken samen met bedrijven voor de poen

27 mei 2011 - De voornaamste redenen voor maatschappelijke organisaties om met bedrijven samen te werken, zijn de (extra) financiële middelen en het beschikken over faciliteiten en goederen. Maar wat is het rendement nou echt? Ruim driekwart van de maatschappelijke organisaties wil daar meer zicht op krijgen.

Daarnaast vinden ze dat de overheid meer aandacht moet besteden aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Dat blijkt uit de Nationale MBO-monitor. Na het invullen van vijftien vragen ontvangen respondenten gratis schriftelijk advies op maat waarmee ze het succes van de MBO-activiteiten kunnen vergroten. Na het invullen kunnen de antwoorden ook direct vergeleken worden met die van andere respondenten. Zo ziet u bijvoorbeeld wat collega's als belangrijkste argumenten opvoeren om met bedrijven samen te werken. En ook wat zij als kansen en belemmeringen zien om partnerschappen te ontwikkelen en uit te bouwen. 

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) kent oneindig veel varianten waarbij het bedrijfsleven zonder financiële tegenprestatie haar medewerkers inzet, faciliteiten beschikbaar stelt, een geldelijke bijdrage doet of haar promotiekanalen en netwerken inzet om de bekendheid van een maatschappelijke vraagstuk te vergroten, een ideëel doel te promoten of een maatschappelijke organisatie te ondersteunen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.