Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hoe u zich als mkb’er voorbereidt op de rustige periode na kerst

18 december 2019 - Hoewel sommigen vooral uitkijken naar wat de kerstman dit jaar allemaal aan cadeaus in petto heeft voor ze, zien anderen in kerst vooral een stortvloed aan werk. Maar hoe zit het met de stille periode na de feestdagen? Wat kan uw mkb-bedrijf door de dip na kerstmis heen helpen? Factris-CMO Liudmila Dobiliene heeft vier nuttige tips.

Wie weet is uw grootste kerstwens wel dat u al uw omzet gelijkmatig verdeeld over het jaar binnen haalt. Helaas is de kans groot dat die wens dit jaar niet uit komt. Dat betekent dat u zich ook het komende jaar weer moet aanpassen aan de realiteit: die booming kerstmaand duurt helaas niet het hele jaar. Dus als het allemaal wat minder draait, volg dan deze vier manieren om het beste te maken van de periode na de feestdagen-rush.

1. Bereid uw medewerkers voor op post-kerstmis retouren
Een piek in retourzendingen van mensen die hun cadeaubon niet waarderen kan uw winst flink doen slinken. Zie echter in dat een retourzending eigenlijk een kans is om de verkoop te behouden, door de klant te converteren naar een aankoop. Hoe? Train uw medewerkers in uitmuntende klantenservice, omdat dit een wereld van verschil kan betekenen! Behulpzame medewerkers met kennis van zaken kunnen afleiden wat de klant niet leuk vond aan zijn cadeau en deze kennis omzetten in een nieuw voorstel. Zo wordt een terugstorting door uw bedrijf omgezet in een aankoop door de klant. Maak uw medewerkers dus bekend met alle producten die uw bedrijf aanbiedt, evenals het geldende retourbeleid. Als u dit goed doet, behaalt u hogere omzetten.

2. Maak een plan voor de rustige periode
Vergis u niet: hij komt er echt aan. Dus blijf die rustige periode voor door wijzigingen in uw personele bezetting te maken die wat financiele druk van uw bedrijf af halen. De kalme periode kan u ook de tijd geven om nieuwe projecten op te pakken, zodat u klaar bent voor de lente die er nu al snel aan komt. Bedenk u dus wat uw bedrijf kan doen om alvast voor te sorteren op de drukkere periodes die eraan komen en pak deze voorbereidingen aan tijdens de rustige wintermaanden.

3. Ga nu al plannen voor de volgende feestdagen-rush
Blijf vooruit denken! Wacht niet tot het weer druk is voordat u de volgende feestdagen-rush gaat optuigen. Maak uw marketingstrategie tijdens de winterdip en zorg dat u al uw infrastructuur op orde hebt. Hoe meer u al gedaan hebt, des te sneller u volle kracht vooruit kunt zodra het weer aantrekt en hoe meer u uit de volgende feestdagen-rush kunt halen.

4. Verminder de druk met factoring
De business wordt tijdelijk minder, maar uw lasten helaas niet. Uw rekeningen moeten betaald worden en uw openstaande facturen beperken uw financiele armslag. Factoring biedt u de nodige cashflow om uw bedrijf draaiende te houden en de winterdip door te komen.
 

Doorsturen  |  5  |  Nieuwsbrief

Reacties

Dutch News

18-12-2019 21:52  |  

Lijkt me wel luxe na de kerst een rustige periode. Er zijn echter uitzonderingen zoals accountants. Na de kerst alle hands aan dek.

Olivier

19-12-2019 08:47  |  

Ik merk het nu al aan het aantal mails die ik binnen krijg dat de kerstvakantie periode gaat beginnen. Deze periode is ook een mooi moment om werkzaamheden waar we nooit aan toe komen eens aan te pakken.

Jorn

20-12-2019 08:37  |  

Voordeel voor het hebben van een franchise is dat je voor marketing het komende jaar niet veel zelf hoeft te bedenken. Kan je mooi op andere zaken richten.

Johan Willemse

20-12-2019 09:05  |  

Een herkenbare situatie voor vele ondernemers. December is voor ons een drukke periode, waarbij flink wat meer bedrijvigheid is. Dat brengt meer geld in het laatje (alleen komt dat geld pas in januari-februari ook echt daadwerkelijk het laatje!)
In November en December betekent het vooral kosten maken. Inkoop goederen, kerstborrels en de eindejaarsbonus of dertiende maand die uitgekeerd wordt aan personeel...
Ik heb ervaren dat factoring zeker kan bijdragen om deze pieken-en-dalen in de bedrijvigheid op te vangen. factoring geeft ons na de drukke periode van kerst ook echt wat welverdiende rust in januari.

Loth van Veen

2-01-2020 10:14  |  

Voor ons is het geen rustige periode. Wij helpen veelal studenten of aankomende studenten. Rond vakantie tijd is het voor ons juist een piekmoment.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.