Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer sneller crimineel door wetsverandering

24 mei 2011 - Duizenden ondernemers die internationaal zakendoen dreigen straks te worden opgezadeld met een strafrechtelijke veroordeling. Als een bedrijf onbedoeld fouten maakt met de aangifte van goederen, dan is het nu nog mogelijk om vervolging af te kopen bij de douane. Vanaf 1 juli is dat geen optie meer.

De grote boosdoener is de zogeheten fiscale strafbeschikking, die over anderhalve maand haar intrede doet. 

Fouten in aangifte
Ondernemers die goederen im- en exporteren moeten hiervan aangifte doen bij de douane. Als hierin fouten sluipen dan volgt er een naheffing die kan oplopen tot enkele miljoenen euro’s. Bestuurders konden echter ook een ’transactie’ sluiten met de douane. Ze betalen dan weliswaar een boete, maar krijgen geen strafblad. Vanaf 1 juli gaat dat regime echter op de schop. Een transactie sluiten is niet meer mogelijk. Hiervoor komt de fiscale strafbeschikking in de plaats. Zo’n beschikking leidt niet alleen tot een boete, maar ook tot een strafrechtelijke veroordeling. Welwillende ondernemers worden zo gecriminaliseerd. 

Het volledige artikel vindt u in e papieren versie van De Financiële Telegraaf.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.