Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Omzet Nederlands mbk blijft groeien

Ondernemers wachten langer op betaling facturen

Omzet Nederlands mbk blijft groeien

15 november 2019 - De omzet van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb) blijft groeien. In alle maanden van het jaar lag de omzet hoger zo’n vier procent dan dezelfde periode in 2018; alleen in juni was er een dipje te zien. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Exact mkb monitor.

Dit dashboard is gebaseerd op de geanonimiseerde gegevens van ruim 340.000 Nederlandse administraties.
 
Bouw is positieve uitschieter, horeca blijft achter
Een positieve uitschieter is de bouw: mkb-bedrijven in deze sector laten al maandenlang een positieve omzetontwikkeling zien, met een gemiddelde omzetstijging van ruim zeven procent ten opzichte van het jaar ervoor. De horeca-sector presteert maar een klein beetje beter dan in 2018, met een gemiddelde omzetstijging van minder dan een procent.
 
Cashflowpositie verbetert
De cashflowpositie van mkb-bedrijven laat ook nog altijd een positieve lijn zien. In juli had 54 procent van de bedrijven een positieve cashflow – er kwam dus meer geld binnen dan er uit ging.
 
Facturen worden later betaald
Mkb’ers moeten wel lang wachten op hun geld. De gemiddelde betaaltermijn van facturen ligt rond de 31 dagen. Opvallend is dat de betaaltermijn relatief hoog ligt in de accountancy-sector: gemiddeld 33,8 dagen. Facturen in de horeca worden het snelst betaald (gemiddeld na 26,7 dagen).
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.