Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Eén op de vijf zzp’ers rijdt elektrisch als duurzaam alternatief

Openbaar vervoer populair onder zzp’ers

Eén op de vijf zzp’ers rijdt elektrisch als duurzaam alternatief

1 november 2019 - Zzp’ers geven aan dat ze de financiële voordelen van een elektrische auto goed kennen, 21 procent van de ondervraagden rijdt inmiddels dan ook elektrisch als ze een duurzame oplossing voor hun vervoer kiezen.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1070 zzp’ers in samenwerking met Terberg Business Mobility.

Een derde van de ondernemers heeft duurzame oplossing
36 procent van de ondervraagde zzp’ers zegt een duurzame oplossing voor zakelijk rijden te hebben. Oplossingen die worden gebruikt zijn de fiets (26 procent), de elektrische of hybride auto (21 procent), maar veruit het merendeel van de ondervraagden die al een duurzame oplossing heeft gebruikt het openbaar vervoer (47 procent).

Alternatieven die worden gebruikt
Als de ondervraagde zzp’ers de fiets gebruiken dan is dat voor iets meer dan een derde deel een elektrische fiets (35 procent). Als gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer, dan wordt het meest gebruik gemaakt van de trein (86 procent). Op grote afstand gevolgd door de bus (acht procent), de tram (vier procent) en de metro (twee procent). Terberg Business Mobility: "Het aantal zzp’ers dat duurzaam vervoer inzet, groeit en daar helpen wij ze graag bij."

Voordelen bekend
Van de ondervraagden geeft 57 procent aan dat de prijs van elektrische auto’s niet de reden is om geen elektrische auto aan te schaffen. Daarnaast geeft 70 procent aan dat het bereik van elektrische auto’s ook geen grond is om niet tot aanschaf over te gaan. Tien procent geeft aan dat duurzaamheid ze weinig interesseert.
Veel ondervraagde zzp’ers weten financiële voordelen te benoemen van een elektrische auto. Zo zegt 79 procent dat de lagere bijtelling van een elektrische auto van de zaak een groot voordeel is. 56 procent benoemt de lagere (of geen) aanschafbelasting en 39 procent benoemt de extra investeringsaftrek die mogelijk is met een elektrische auto.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1070 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de bijna 1,2 miljoen zzp’ers die Nederland kent (KvK, oktober 2018).
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Elektrisch rijden

21-04-2021 09:35  |  

Goed om te lezen dat 21% toch kiest voor het elektrisch rijden! Ook in de toekomst wordt dit steeds aantrekkelijker voor zzp'ers!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.