Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Afzet van caravans en campers blijft groeien

Kampeerbranche weer in de lift

Afzet van caravans en campers blijft groeien

18 oktober 2019 - Uit de cijfers van BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) blijkt dat het aantal nieuwe caravans en kampeerauto’s dit jaar tot en met het derde kwartaal met respectievelijk vier en drie procent is gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Aan de vooravond van de jaarlijkse Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht vorige week constateerden de brancheorganisaties dat de caravanverkoop in september zelfs met 21 procent toenam en de camperafzet dit jaar tot recordhoogte stijgt.
In de eerste negen maanden van 2019 werden in Nederland 6.206 nieuwe caravans verkocht. De groei van vier procent ten opzichte van vorig jaar betekent dat het eindtotaal voor heel 2019 naar verwachting op het hoogste niveau sinds 2012 uit gaat komen. Destijds werden ruim 7.500 nieuwe caravans afgeleverd. De verkoop van nieuwe kampeerauto’s zal dit jaar voor het eerst de grens van 2.000 stuks passeren. Tot en met september 2019 werden 1.895 nieuwe campers geregistreerd en over het gehele vorige jaar waren dat er 1.978. Daarnaast verkocht de vakhandel dit jaar al bijna 10.000 tweedehands kampeerauto’s en dat is vijftien procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2018. De verkoopcijfers van gebruikte caravans zijn met ruim 11.500 stuks stabiel ten opzichte van een jaar eerder.
 
Nederland kampeerland
"De kampeerbranche zit na een dieptepunt rond 2013 alweer een aantal jaren in de lift," stelt KCI-voorzitter Leo Diepemaat. "Het consumentenvertrouwen is ook in onze sector door de gunstige economische omstandigheden toegenomen. Afgelopen maand zagen we zelfs een grote groei van maar liefst 21 procent in de caravanverkoop en het aantal nieuwe kampeerauto’s gaat dit jaar op recordhoogte eindigen. Het moge duidelijk zijn dat de camping voor Nederlandse vakantiegangers een populaire bestemming is en blijft." 

Noord, Oost en Zeeland
Uit de statistieken blijkt dat de inwoners van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland de meeste caravans en campers bezitten. De grootste groei in de verkoop van kampeermiddelen is dit jaar tot en met het derde kwartaal echter waar te nemen in de provincies Groningen, Drenthe (beide plus veertien procent) en Overijssel (plus twaalf procent). Ook de Zeeuwen zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in nieuwe caravans en campers, getuige de toename van elf procent in de verkoopcijfers.
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.