Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Minder starters over de kop door goede begeleiding

19 mei 2011 - Ook in 2010 zijn er weer meer bedrijven uitgeschreven bij de KvK dan dat er nieuwe zijn ingeschreven. Ruim 70 procent van de beëindigde bedrijven heeft minder dan vijf jaar bestaan, de helft zelfs niet langer dan twee jaar. Bij acht procent was een faillissement de oorzaak van de bedrijfsbeëindiging.

Evenveel bedrijven zijn beëindigd omdat het bedrijf in financiële moeilijkheden verkeerde of dreigde te komen. De meest genoemde reden om het bedrijf te beëindigen is dat het bedrijf te weinig klanten of opdrachtgevers, of te weinig omzet had én gebrek aan financiële en/of administratieve kennis. 

Betere begeleiding

De Nederlandse StartersUnie, een samenwerkingsverband van overheden en bedrijven, heeft zich ten doel gesteld om het aantal uitschrijvingen te verminderen door het beter voorbereiden en begeleiden van de startende en reeds gestarte ondernemers. Op regionale Startersdagen kunnen ondernemers zich scholen op het gebied van onder andere acquisitie, fiscale kennis, social media. 

Programma
Het programma op de Startersdag wordt samengesteld uit de volgende onderwerpen. 

1. Hoe bereik ik mijn klanten via internet?
Meer dan 94 procent gebruikt zoekmachine als start van het zoek en aankoop proces. 

2. Boekhoudkundige en fiscale tips
Wist u dat u in sommige gevallen geen btw hoeft af te dragen? 

3. Arbeidsongeschiktheid. Waar moet ik op letten?
Slechts 36 procent van de ondernemers heeft een AOV afgesloten! 

4. Hoe gebruik ik social media voor mijn onderneming?
Gebruik Twitter onder ondernemers kent een groei van 65 procent, Linkedin wordt door 55 procent van de ondernemers reeds gebruikt! 

5. Hoe maak ik een goed ondernemingsplan?
35 procent van de ondernemers heeft na enkele jaren een financiering nodig, ook daarvoor is een ondernemingsplan verplicht. 

6. Starten met een goed idee, hoe bescherm ik het?
Door Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom 

7. Voor mezelf beginnen, waar begin ik aan?
Voor de nog niet gestarte ondernemers 

8. Fiscale subsidiemogelijkheden. 

Om persoonlijke aandacht te kunnen garanderen is er plaats voor maximaal 200 ondernemers die in 2008, 2009 of 2010 zijn gestart of nog willen starten. Inschrijven is aan te raden.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Toegangtotgeld

20-05-2011 10:33  |  

Wij zien ook zeker dat een goede begeleiding leidt tot een betere kans op financiering en dus de continuiteit van een onderneming.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.