Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tijd besparen als ondernemer: vijf tips

Bespaar tijd met slimme planning en automatisering

Tijd besparen als ondernemer: vijf tips

28 juni 2019 - Ondernemers hebben het eigenlijk altijd druk. Er zullen er slechts enkelen zijn die net als mensen in loondienst maximaal 40 uur per week werken. Voor de meesten zal het aantal wekelijkse werkuren veel hoger liggen. Mooi natuurlijk als u zo veel opdrachten krijgt of producten verkoopt.

Maar groeit uw onderneming nog meer, dan zal u op een gegeven moment tegen uw eigen capaciteit aanlopen. Om niet overwerkt te raken, is het dan belangrijk te kijken hoe u tijd kunt besparen. Tom van Zeeland van Verhoefservicecompany.nl geeft vijf tips om tijd te besparen als ondernemer.
 
Bespaar tijd op uw boekhouding
 Van Zeeland merkt op dat veel ondernemers vooral veel tijd kwijt zijn aan hun boekhouding. "Vaak onnodig veel tijd, doordat er veel te automatiseren is. Kies een boekhoudprogramma dat zoveel mogelijk koppelingen biedt met bijvoorbeeld uw zakelijke rekeningen. Probeer ook te voorkomen dat u meerdere malen dezelfde data handmatig in moet vullen. Zo zijn er apps waarmee u papieren facturen kunt scannen en deze direct om kunt zetten naar een betaling."
 
Bespaar tijd op uw reistijd
Werkt u vaak op locatie bij klanten of legt u veel klantbezoeken af? Niet heel veel ondernemers zullen zich hiervan bewust zijn, maar ze kunnen zomaar een hele werkdag per week in de auto doorbrengen En dan moet u ook nog eens niet de pech hebben lang in de file te staan. Van Zeeland: "Deze reistijd zou u veel beter kunnen besteden. Door een privéchauffeur in te huren kunt u de reistijd gebruiken om bijvoorbeeld uw mail af te handelen, offertes te maken, klanten te bellen, of uw administratie bij te werken.
 
Bespaar tijd door werk uit te besteden
Van Zeeland ziet dat veel ondernemers graag de touwtjes strak in eigen hand houden. "Zodra uw onderneming echter groeit zult u toch bepaalde zaken moeten gaan uitbesteden. Het kan betekenen dat u eerst wel enige tijd moet investeren om iemand anders in te werken of uitleg te geven. Maar op de lange termijn houdt u hierdoor wel tijd over voor belangrijkere zaken binnen uw onderneming." Hij voegt er nog aan toe dat uitbesteding niet alleen tijd scheelt in uitvoering, maar ook in voorbereiding: "Door een professional op een bepaald vakgebied in te schakelen hoeft u uzelf immers niet meer te verdiepen in allerlei randzaken, zoals bijvoorbeeld steeds veranderende wet- en regelgeving."
 
Bespaar tijd door uw werkdag te plannen
Volgens Van Zeeland werken ondernemers niet altijd even efficiënt doordat ze de hele dag tussen diverse taken wisselen. "Krijgt u de hele dag veel email of telefoontjes binnen? Voordat u weer geconcentreerd bent op de taak waar u eigenlijk mee bezig was, gaat er elke keer veel kostbare tijd verloren. Plan daarom uw werkdag in met vaste blokken voor bijvoorbeeld emailafhandeling, klantcontact, en zo nodig uitvoerend werk."
 
Bespaar tijd met een handig CRM-systeem
Maakt u ook gebruik van een agenda, lijstjes met to-do’s en allerlei verschillende overzichten of programma’s met klantgegevens? Hierdoor werkt u volgens Van Zeeland minder efficiënt dan zou kunnen. "Een CRM-systeem geeft u de mogelijkheid afspraken met klanten, bezoekverslagen en vervolgafspraken op een centrale plaats te verzamelen. Zo bent u niet onnodig veel tijd kwijt met het op verschillende plekken noteren van afspraken met klanten en kunt u op ieder gewenst moment en gewenste plaats uw afspraken voorbereiden." Hij voegt er nog aan toe dat het CRM-systeem het liefst online werkt, zodat u uw klantgegevens altijd bij de hand hebt.
 
Uitgebreide automatisering
Met bovenstaande tips houdt u meer tijd over voor het echte werk: het runnen van uw onderneming. Het belangrijkste is dat u uzelf ervan bewust bent dat uw onderneming op een andere manier georganiseerd zal moeten zijn om verder te kunnen groeien. Naast het uitbesteden van werk en zelf meer gestructureerd werken, valt er bij ondernemers ook vaak nog veel tijdswinst te behalen door betere en uitgebreidere automatisering.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.