Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vrouwelijke influencers faken vaker dan mannen

Minste nepvolgers bij mama- en interieur-bloggers

Vrouwelijke influencers faken vaker dan mannen

27 juni 2019 - Vrouwen hebben meer nepvolgers dan mannen en interieurbloggers hebben het minste fake followers. Dat zijn enkele van de bevindingen van Join bij de lancering van hun Profile Health-algoritme. Met dit algoritme wordt het inzichtelijk hoe de followerbase van een influencer is opgebouwd, en of (en hoe veel) nepvolgers er tussen zitten.

In de wereld van influencer marketing zijn fake followers niets nieuws: gehaaide gebruikers kunnen door middel van software of ‘gekochte’ volgers en likes van bots hun statistieken verbloemen. De markt staat echter niet stil: "De metrics die er echt toe doen zijn de afgelopen jaren sterk veranderd," stelt Paolo Martorino, CEO van Join. "Het aantal volgers van de influencer wordt niet meer klakkeloos als het bereik gezien. Ook is de betrokkenheid van de influencer met zijn of haar doelgroep veel belangrijker geworden."
 
Opvallende patronen
Edwin Knip, CTO van het platform: "Het algoritme heeft miljoenen accounts geanalyseerd, en bij die analyse kwamen we opvallende patronen tegen." Zo bleek onder andere dat vrouwen gemiddeld meer nepvolgers hebben dan mannen en jonge influencers meer dan 25+’ers. Influencers met een grote- en kleine following scoorden nagenoeg hetzelfde. De influencers waarbij de minste nepvolgers werden gevonden waren de mama- en interieur-bloggers.
 
 
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Sophie | Influencer ...

4-07-2019 20:24  |  

Leuk onderzoek en invalshoek. Nu moet ik wel zeggen dat iedereen die langer dan een week professioneel met Instagram bezig is, de 'fake influencers' er ook zo uithaalt. 50.000 followers en gemiddeld 20 likes per foto? Dat kan natuurlijk niet kloppen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.