Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vijf manieren om nieuw leven te blazen in uw video-archief

Is uw video recyclebaar?

Vijf manieren om nieuw leven te blazen in uw video-archief

27 mei 2019 - Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om video’s te maken en te verspreiden onder hun doelgroep. Het is een effectieve manier om te werken aan je branding, maar het produceren van interessante en goede video’s kost de nodige tijd, geld en moeite. Het is dus niet verkeerd om eens te bekijken hoe u deze content kunt hergebruiken.

Frank Schröder, Manager Marketing & Communications bij Quadia, deelt vijf manieren om nieuw leven te blazen in bestaande video content.

Van beeld naar geluid
Vorige maand bleek dat ruim twee miljoen Nederlanders naar podcasts luisteren. Om mensen te bereiken die onderweg of tijdens een activiteit naar jouw verhaal willen luisteren, zou je dus een podcast kunnen maken van uw video en deze vervolgens delen op platformen zoals SoundCloud of iTunes. U hebt op deze manier weer iets nieuws te delen, zonder dat u daarvoor extra research hoeft te doen. Win-win. Let hierbij wel op dat de opname ook begrijpelijk is zonder ondersteunend beeld.

Een video lezen
Ondanks dat video een prima manier is om de boodschap over te brengen, kunt u deze content ook een nieuw jasje steken door er een blog omheen te schrijven. Stel u hebt een video gemaakt over ‘De beste manieren om uw wasmachine te onderhouden’ dan vertaalt u dit eenvoudig naar een tips-artikel. Op deze manier kunnen lezers rustig de informatie tot zich nemen zonder alle beelden en geluiden die u erbij hebt bedacht. Hebt u meerdere video’s over hetzelfde onderwerp? Overweeg dan om er een whitepaper van te maken. Dit versterkt ook uw positie als autoriteit op het gebied waar u over schrijft.

B-roll hergebruiken
Mocht u toch bij beeld willen blijven, dan kan B-roll een uitkomst bieden. Dit zijn opnames die worden gefilmd om te kunnen combineren met uw basis beeld. Stel u filmt een interview dan vul u dit meestal aan met sfeerbeelden zoals het gebouw waar het interview plaatsvindt. Van deze shots kunt u een Facebookcover video maken of een header op de website. Deze hebben doorgaans geen audio of copy nodig, maar het kan wel werken om een sfeerimpressie van een bedrijf of product te creëren.

Webinar en videotutorial tegelijkertijd
De ene video sluit de andere natuurlijk niet uit. Als u bijvoorbeeld een webinar geeft over het onderwerp ‘Hoe kunt u het beste video’s monteren?’, dan kunt u dit later ook gebruiken als videotutorial die u op uw eigen website en social kanalen deelt. Bekijk dus goed op hoeveel manieren u een video nog meer kunt inzetten.

Knippen en delen
Wellicht niet voor iedereen een verrassing, maar toch wordt dit door veel bedrijven helaas nog niet gedaan: video’s in korte stukjes knippen en delen via social mediakanalen zoals Instagram Stories. Dit zorgt voor meer content en de kans is groter dat kortere filmpjes wel worden bekeken door je volgers. Zorg er wel voor dat de video ondertiteld wordt, zodat social media-gebruikers de content toch tot zich kunnen nemen.

Veel video’s worden slechts één keer ingezet tijdens bijvoorbeeld de aankondiging van een bepaald product of een event, maar u kunt dus met relatief weinig effort goede content opnieuw onder de aandacht brengen. Bekijk wel per video goed of de content recyclebaar is of niet.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.