Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vrouwelijke ondernemers moeten groot leren denken

Ook vrouwen moeten zich grote en onmogelijk lijkende doelen stellen

Vrouwelijke ondernemers moeten groot leren denken

1 maart 2019 - Vooral vrouwelijke ondernemers moeten leren groot te denken. Dat zegt Jeanet Bathoorn, VrijheidsOndernemer, die hen van 1 tot 5 maart uitdaagt dit te doen. "Van alle zelfstandig ondernemers is zo’n 35 procent vrouw. Maar van die kleinere groep vrouwen gaat nog geen vijftien procent failliet. Wat kunnen mannen van vrouwen leren? En wat hebben de vrouwen nodig?"

Er zijn genoeg redenen te vinden waarom vrouwen minder vaak failliet gaan. Ze lenen minder geld, ze investeren minder, ze zijn voorzichtiger, ze hebben vaak nog een partner met een inkomen, ze wegen risico’s meer af, en ze onderschatten zichzelf chronisch. Het gevolg hiervan is dat hun bedrijf ook vaak klein blijft. Bathoorn: "Vrouwelijke ondernemers opereren in de marge en ze zijn vooral elkaars’ klanten."

Onmogelijke doelen
Het is volgens Bathoorn de hoogste tijd dat vrouwen zich ook grote en onmogelijk lijkende doelen stellen. Doelen waarvan uw omgeving zegt dat u gek bent. "We moeten ophouden met het rationaliseren van het klein blijven van ons bedrijf of ons laten afremmen door de kleinheidscultuur hier in Nederland,"
 meent Bathoorn. "Een beetje testosteron kan geen kwaad. Vrouwen willen graag aardig gevonden worden en proberen het iedereen naar de zin te maken, zeker hun eigen klanten. Dit gaat vaak ten koste van hun eigen groei en focus op het bedrijf." 

Miljonair worden
Wat kunnen vrouwen dan wel doen? Bathoorn: "In elk geval groot denken en verwachten dat u miljonair wordt. Kies bij voorbaat een verdienmodel dat meegroeit en niet gelimiteerd is aan het aantal uren dat u kunt werken. Laat u ondersteunen door een rot in het vak."
 

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Freek

1-03-2019 17:03  |  

De psychologie en de discussie hierachter blijft interessant.
Bekend is dat vrouwen minder risico nemen, wat allerlei consequenties heeft.
Minder vaak failliet maar dus ook minder vrouwen die grote nieuwe ondernemingen leiden.
Het is ook meteen een klein onderdeel om de wage gap te verklaren.

Jeanet

5-03-2019 14:56  |  

Bedankt voor je reactie Freek, en inderdaad, dat is ook mijn observatie.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.