Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Beleggen in 2019: welke kansen liggen er?

Beleggen: kansen en risico's

Beleggen in 2019: welke kansen liggen er?

25 januari 2019 - Hoewel de cijfers nog niet allemaal precies bekend zijn, weet u waarschijnlijk wel hoe uw onderneming het heeft gedaan vorig jaar. Hebt u 2018 winstgevend afgesloten en ziet u ook in 2019 weer grote kansen op groei van de winst van uw onderneming?

Hebt u er dan al over nagedacht wat u met die winst wil gaan doen? Er zijn diverse opties, zoals de winst uitkeren, investeren in het bedrijf of beleggen. Evi van Lanschot benoemt welke kansen er in 2019 liggen om uw winst te beleggen om deze te laten groeien.
 
Dubbele groeicijfers bedrijven
Volgens Evi van Lanschot is het allereerst belangrijk even terug te kijken naar afgelopen jaar. "In 2018 is de wereldwijde economische stuwkracht iets afgenomen ten opzichte van de voorgaande jaren. Toch blijft deze ook in 2019 aanwezig. Hierdoor zullen ook dit jaar positieve bedrijfscijfers te zien zijn, gemiddeld van zelfs wel tien procent in de VS en Europa."
Welke sectoren zijn in 2019 interessant om in te beleggen? Volgens Evi van Lanschot kunt u in 2019 het beste kijken naar defensieve sectoren die niet al te gevoelig zijn voor de economische conjunctuur. "Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg en, ondanks de groene hype, ook nog steeds olie."
 
Beleggen in grondstoffen
Naast de winstgevende aandelenmarkten wordt ook veel verwacht van grondstoffen. Evi van Lanschot: "Een aantal grondstoffen zijn al schaars, en de vraag ernaar zal bij een stijgende wereldbevolking en toenemende welvaart alleen maar stijgen. Ook speelt mee dat wereldwijd de lonen stijgen waardoor het delven van de grondstoffen duurder wordt, en daarmee ook de kostprijs ervan."
 
Tip voor beleggen in 2019
Evi van Lanschot wil nog een andere tip geven als u van plan bent te gaan beleggen in 2019: "Niet alleen spreiding over verschillende aandelen, maar ook spreiding qua moment van instappen verkleint het risico op verlies. Zodra u weet hoeveel winst u van de onderneming kunt beleggen, is het aan te raden dan dit niet op een bepaald moment te doen. Beter is het om dit in gedeeltes te doen, en verspreid over het jaar in te stappen. Zo is het rendement minder afhankelijk van de grillen van de markt."
 
Risico’s bij beleggen
Omdat beleggen nu eenmaal gepaard gaat met risico’s, wil Evi van Lanschot ook nog aanstippen waar men in 2019 op moet gaan letten. "Voor veel Nederlandse bedrijven en bedrijven in de EU is het belangrijk of en hoe de Brexit zal gaan verlopen. Hoewel daarnaast de ECB nog geen rentestijgingen heeft aangekondigd, zijn deze wel al een aantal keer in de VS doorgevoerd. Ook zal het effect van de belastingverlagingen in de VS in de tweede helft van 2019 afvlakken, en kan tevens het beleid van Trump nog grote gevolgen krijgen."
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Belegger

15-05-2019 13:46  |  

Interessante conclusies. Al vraag ik me af of de ''groene hype'' hier een terechte bewoording is. Volgens mij is dit echt een enorme groeimarkt en kunnen we de omvang van de kansen maar amper bevatten...

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.