Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

70 procent zzp’ers maakt eigen website

16 november 2018 - Veruit de meeste zzp’ers maken hun eigen website. Dat blijkt uit navraag onder 21.000 leden van de Facebookgroep ‘ Zzp’er durf te vragen ’. Martijn Pennekamp, groepsbeheerder en oprichter van ikwordzzper.nl, vroeg de leden naar hun website.

Uit de poll kwam naar voren dat bijna 70 procent van de zzp’ers die zelf had gemaakt.

Poll
Pennekamp doet vaker onderzoek naar wat zzp’ers beweegt en vroeg de leden wie zijn website zelf bouwde – en hoe. Van de 780 respondenten lieten 533 zzp’ers weten hun eigen website te hebben gemaakt (68 procent). Daarvan doet het grootste gedeelte dit met het CMS WordPress (70 procent).

80.000 websites per jaar
Doorberekend zouden per jaar zo'n 80.000 startende zzp'ers hun eigen website maken. Onder de ondervraagden is WordPress de populairste software om dit te doen, gevolgd door overige programma’s als Wix, Strato of Jimdo. Enkele zzp’ers hebben hun website zelf in HTML gebouwd.

Uitbesteding
Zo’n twintig procent van de ondervraagden geeft aan de website te hebben laten gemaakt door een
ander (bedrijf), maar zelf de hosting te regelen. Iets meer dan vijftien procent besteedt zowel het beheer van de hosting als het maken van de website uit aan een externe partij.

Populariteit van WordPress
De resultaten bevestigen het beeld van Antagonist.  Ook zij constateren dat veruit de meeste websites die ze hosten met WordPress zijn gemaakt. Gratis, gemakkelijk te gebruiken en tal van thema's en plugins
beschikbaar noemen ze als belangrijkste verklaringen. 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.