Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse ondernemer nog niet goed voorbereid op Brexit

11 oktober 2018 - Met 172 dagen tot Brexit is er één ding vrijwel zeker: op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Hierdoor lopen veel ondernemers het risico dat zij op 30 maart geen zaken meer kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk als zij niet de juiste voorbereidingen treffen én er geen overgangsperiode komt.

Ernstige financiële consequenties 
Brexit kan vooral voor midden- en kleinbedrijven tot ernstige financiële consequenties leiden. Ondernemers die niet de juiste papieren hebben, kunnen letterlijk voor een dichte slagboom komen te staan. Ruim 35.000 ondernemers, vooral mkb’ers, komen door Brexit voor het eerst in aanraking met de Douane door het exporteren uit of importeren naar de EU. Het is belangrijk dat deze bedrijven de benodigde voorbereidingen te treffen.
Meld u bij de Douane  
Nanette van Schelven, algemeen directeur van de Nederlandse douane, roept ondernemers met klem op zich zo snel mogelijk te melden bij de Douane: "Op het moment dat het Verenigd Koninkrijk niet langer deel uitmaakt van de Europese interne markt en de douane-unie, eindigt het vrije verkeer van goederen. Dit zorgt voor extra administratieve verplichtingen. Waar u als ondernemer nu met een contract en BTW-aangifte zaken kan doen met het Verenigd Koninkrijk, moet u na Brexit rekening houden met minimaal zeven extra formaliteiten. Hebt u niet alle documenten op orde, dan staat u stil bij de grens. Dat kan al op 30 maart 2019 het geval zijn. Om dit te voorkomen, is het belangrijk nu te starten met de voorbereidingen voor de Douane."
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.