Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Klaar voor het kantoor van de toekomst met een gecentraliseerd IoT-platform

6 juli 2018 - Het kantoor van de toekomst wordt niet langer alleen bepaald door hoe het eruitziet, maar ook door wat dit aan mogelijkheden te bieden heeft. Big data, Artificial Intelligence (AI) en het Internet of Things (IoT) spelen hierbij een grote rol.

Als deze elementen goed worden beheerd en gecombineerd, kunnen werknemers hun werk optimaal uitvoeren dankzij verbeterde efficiëntie, samenwerking, productiviteit en creativiteit. Steeds meer bedrijven integreren deze moderne technologieën, maar naast de voordelen staan ze ook voor een aantal uitdagingen. Konica Minolta legt uit hoe bedrijven controle over hun data kunnen houden en hoe zij de met elkaar verbonden technologieën het beste kunnen integreren.

Alle technologie in één platform
Door de technologieën van een bedrijf te verenigen in één centrale hub, oftewel een gecentraliseerd IoT-platform, ontstaat een goed overzicht. Een dergelijk platform verzamelt en analyseert real-time data waardoor de organisatie meer inzicht krijgt in bedrijfsprocessen, zoals databeveiliging. Met dit inzicht kunnen processen worden geoptimaliseerd en bevinden alle data zich op één centrale locatie, waardoor ze voor iedereen beter bereikbaar zijn.
Daarnaast zorgt één centraal platform voor meer efficiëntie, doordat een bedrijf minder tijd en kosten hoeft te besteden aan IT-beheer en -onderhoud. Hardware, software, security en alle diensten worden namelijk gecombineerd, waardoor er één standaardmethode ontstaat voor het onderhouden van de IT-assets. Hierdoor blijft er voor de IT-afdeling meer tijd over om zich te richten op de groei van het bedrijf en het creëren van concurrentievoorsprong, ondersteund door de geïmplementeerde technologieën.  

Vooruitdenken en rekening houden met de toekomst
Wie ervoor kiest een gecentraliseerd platform te introduceren in zijn organisatie, moet er rekening mee houden dat technologieën zich continu blijven ontwikkelen. AI- en IOT-systemen raken meer en meer geïntegreerd. Het platform moet daarom flexibel zijn en zal na verloop van tijd evolueren naar een intelligent platform dat een sterke invloed heeft op de informatiestromen van een bedrijf. Het platform kan op termijn diensten gebaseerd op Artifical Intelligence aanbieden die voor iedereen gemakkelijk te gebruiken zijn, waardoor de samenwerking tussen werknemers versterkt. Als een platform flexibel is, zal het ook verbinding kunnen maken met de apparaten van de toekomst, bijvoorbeeld wearables zoals Augmented Reality (AR)-brillen en slimme camera’s.
De manier waarop we werken is nog nooit zo snel geëvolueerd en de digitale transformatie wordt steeds belangrijker om te overleven en te groeien. Zowel kleine als grote bedrijven kunnen profiteren van de integratie van moderne technologieën. Met name wanneer zij de data die deze technologieën genereren verzamelen in een centraal platform. Met deze stap creëren zij een werkplek van de toekomst waarin werknemers efficiënter en beter samenwerken. Ze besparen tijd en kosten op IT-beheer en houden meer tijd over om te focussen op hun belangrijkste doelen: groeien en het behalen van concurrentievoorsprong.  
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

LisaKok

6-07-2018 08:04  |  

Interessant artikel, vraag me af of dit ook werken op afstand gaat ondersteunen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.