Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijfsleven onbekend met samenwerkingstechnologieën

15 juni 2018 - Moderne AV-technologieën verliezen het van de traditionele audiovisuele systemen. Zo wordt bijvoorbeeld collaboration technologie maar mondjesmaat ingezet in het Nederlandse bedrijfsleven. De meer traditionele AV-mogelijkheden als vergaderruimtes met projectie en met display zijn daarentegen wél goed ingeburgerd.

Dat blijkt uit een benchmark (onder beslissers in organisaties met gemiddeld 507 FTE) in opdracht van BIS. Uiteindelijk zegt slechts veertien procent van de deelnemers gebruik te maken van collaboration technologie waarbij werknemers locatieonafhankelijk met elkaar kunnen vergaderen én samenwerken. Ook van nieuwe technologieën als narrowcasting (twintig procent) en roommanagementsystemen (elf procent) heeft nog lang niet iedereen de potentie ontdekt.
 
Videoconference
Een uitzondering is videoconference. Deze technologie wordt inmiddels gebruikt door bijna de helft van alle organisaties. Zo gebruikt 45 procent van de respondenten videoconference vanaf de pc en laptop en 25 procent van de respondenten beschikt (ook) over volledig ingericht videoconference-ruimtes. Opvallend zijn de ervaren voordelen. Maar liefst 77 procent geeft aan dat de kennisdeling is verbeterd, 81 procent benoemt dat de kosten voor reizen en verblijven zijn gedaald en voor 74 procent geldt dat de contacten met (internationale) relaties zijn verbeterd.
 
Het as-a-service-tijdperk
Uit de benchmark blijkt verder dat van de ondervraagden ruim twintig procent driejaarlijks meer dan een ton aan AV-technologie spendeert. Dan is er nog 79 procent waarbij er driejaarlijks tot een ton uitgegeven wordt aan dergelijke technologie. Opmerkelijk is dat de respondenten aangeven dat audiovisuele technologieën in hun sector belangrijk zijn én blijven. Sterker nog, 65 procent geeft aan dat het budget voor digitale transformatie in de toekomst stijgt; het belang van de genoemde technologieën wordt in hun ogen alleen maar groter.
Maar, zo blijkt uit de inzet van overwegend traditionele AV-technologie, bijblijven op technologisch gebied is iets wat lastig gevonden wordt in de snel veranderende wereld. Van de ondervraagden geeft 59 procent aan dat ze graag hun AV- en IT-infrastructuur state-of-the-art en up-to-date willen houden, maar dan wel zonder extra investeringen. Gebruik is daarbij belangrijker dan bezit. AV-as-a-service kan hier soelaas bieden. Helemaal omdat de technologie na enkele jaren ook weer vervangen kan worden door up-to-date apparatuur, zonder dat dat per se van invloed is op het vaste maandbedrag. Het up-to-date houden van audiovisuele en IT-technologie is immers essentieel om in de toekomst kostenefficiënt te blijven (84 procent).
 
AV en IT gaan hand in hand
Tegenwoordig is audiovisuele apparatuur geïntegreerd in het netwerk. Bij steeds meer beamers en LCD of LED schermen, maar ook bij narrowcasting- of videoconferencing-oplossingen is er geen sprake meer van op zichzelf staande apparaten. Daarnaast wordt het belang van informatieoverdracht en de rol van audiovisuele technologie groter en groter. Uitval is schadelijk.
Het is nu nog een minderheid, maar toch geeft 37 procent van de respondenten al aan het (zeer) logisch te vinden dat een leverancier van AV-oplossingen ook diensten verleent op het gebied van IT-security en IT-management. De wetenschap dat audiovisuele producten en IT-diensten meer en meer met elkaar verweven raken, zal dat percentage waarschijnlijk verder doen stijgen.
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.