Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Advocaten vaakst in rechtbank voor beroepsaansprakelijkheid

30 april 2018 - Advocaten houden elkaar druk bezig. Dit schrijft aansprakelijkheidsverzekeringzzp.nl, dat onderzoek deed naar Beroepsaansprakelijkheidsclaims die tussen 1994 en maart 2018 op Rechtspraak.nl zijn vermeld.

Advocaten blijken de meest aangeklaagde beroepsgroep van de vrije beroepen, maar ook accountants en notarissen worden relatief vaak aangeklaagd door klanten die menen schade te hebben opgelopen door verstrekt advies.
 
Beroepsaansprakelijk
Wanneer een professional een fout maakt bij het uitoefenen van zijn of haar beroep en een klant of derde daardoor schade lijdt, is deze mogelijk beroepsaansprakelijk. Wat de kans is dat deze persoon ook daadwerkelijk wordt aangeklaagd, hangt sterk af van het beroep dat hij of zij uitoefent, zo blijkt nu. In de juridische sector loopt men (ironisch genoeg) het meeste risico op een dagvaarding.

Aanklachten per beroepsgroep
Advocaten, notarissen, artsen en adviseurs zijn in de onderzochte periode liefst 382 keer aangeklaagd. Samen is dat al 56 procent van alle beroepsaansprakelijkheidszaken. Bekijk hier per beroepsgroep hoe vaak er een zaak werd gemaakt van de beroepsaansprakelijkheid.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Incasso advocaten

8-05-2018 04:06  |  

Goed om te weten! En een verzekering is verplicht voor advocaten, dus dat is dan maar goed ook.

Gelukkig nog nooit aan de hand gehad.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.