Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meer transacties in modewebwinkels via smartphone dan desktop

9 maart 2018 - In middelgrote en grote modewebwinkels in Nederland rekenen naar verhouding meer consumenten hun producten af met de smartphone, dan met de desktop of tablet. Dat blijkt uit de benchmark van  ISM eCompany.

Consumenten kochten vanaf het derde kwartaal in 2017 al vaker met hun  smartphone dan de overige twee onderzochte apparaten, maar het verschil nam toe in het vierde kwartaal. In het vierde kwartaal was 44 procent van de transacties afkomstig van de smartphone, terwijl het aandeel desktoptransacties afnam naar 40 procent.  
 
38 procent groei in aandeel transacties via de smartphone
In het vierde kwartaal van 2017 groeide het aandeel smartphonetransacties met 38 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2016. Het aandeel desktop- en tablettransacties nam af met respectievelijk achttien procent en tien procent.
 
De smartphone converteert wel
"Als ik met retailers spreek hoor ik regelmatig dat hun bezoekers slechts oriënteren op hun smartphone. Maar de benchmark toont duidelijk aan dat consumenten wel graag mode-artikelen willen afrekenen als ze met hun smartphone een webwinkel bezoeken. Uiteraard moet u wel de mobiele webwinkel goed hebben geoptimaliseerd hebben om in deze behoefte te voorzien. En daar schort het in Nederland aan," zegt Jurjen Jongejan, Online Marketing Director bij ISM eCompany. "We blijven denken dat mobiele webwinkelbezoekers slechts willen oriënteren, maar de echte reden is dat we bezoekers slechte mobiele ervaringen bieden. Cross-device gedrag hebben we ons zelf aangepraat. Deze benchmark toont aan, dat als u uw mobiele webwinkels goed optimaliseert, mobiele bezoekers wel degelijk willen kopen."
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Klaas Koopman

12-03-2018 07:09  |  

Het is dan ook niet vreemd dat op elke conferentie omtrent online marketing en e-commerce er op wordt gehamerd, ofwel: Mobile First!

PS De reageerfunctie bevat nog (Klik hier) bij de url, terwijl https:// steeds meer gaat voorkomen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.