Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Wintersport: helft Nederlanders weet niet hoe sneeuwkettingen te monteren

27 februari 2018 - De tijd van het jaar dat veel Nederlanders op wintersportvakantie gaan is aangebroken. Tijd voor skiën, snowboarden en après-skiën, maar hoe bereiden Nederlanders zich voor op deze winterse vakantie?

AutoScout24 deed onderzoek naar de voorbereidingen op de wintersportvakantie. Hieruit blijkt dat acht op de tien Nederlanders de auto wel voor een wintercheck naar de garage brengen, maar dat 56 procent geen idee heeft hoe ze een sneeuwketting omleggen.

Helft vindt rijden in buitenland met slecht weer spannend
Nederlanders gaan vrij goed voorbereid op wintersport. Zo zorgt 81 procent dat de auto voor vertrek een wintercheck bij de garage heeft gehad. Wat opvalt is dat meer vrouwen (86 procent) dan mannen (76 procent) dit zouden doen. Deze voorbereiding is wellicht te verklaren doordat bijna de helft (48 procent) aangeeft het spannend te vinden om te rijden met sneeuw of andere slechte weersomstandigheden in het buitenland. 51 procent zou de wintersportvakantie zelfs annuleren bij heel slecht weer, zoals sneeuw of lawinegevaar.

Sneeuwketting monteren? 71 procent vrouwen weet niet hoe dit moet
Ondanks dat voorbereidingen belangrijk zijn, heeft ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) geen idee hoe zij sneeuwkettingen onder de autobanden moeten monteren om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden. En de clichésituatie is hierbij waar; slechts 29 procent van de vrouwen weet hoe dit moet, tegenover 59 procent van de mannen.

Achttien procent leent of huurt grotere auto
Een andere voorbereiding die een vijfde van de Nederlanders treft, is het regelen van een andere auto die groter is of vierwielaandrijving heeft. Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl, licht toe: "Het is heel begrijpelijk dat je een andere auto huurt of leent van vrienden of familie. Niet iedere auto is namelijk geschikt voor de bergen, zeker niet met sneeuw of andere slechte weersomstandigheden. Daarom is een auto met winterbanden – welke verplicht zijn in bijvoorbeeld Oostenrijk en Duitsland – of met vierwielaandrijving absoluut aan te raden. Daarbij komt dat u voor een wintersportvakantie veel grote spullen nodig hebt zoals skilatten, -schoenen en -helmen. Dit past misschien niet in uw eigen auto en daarom is het ook slim om een grotere auto te gebruiken."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.