Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zakelijke apps die u meer succes gaan brengen

23 januari 2018 - Een smartphone kan tegenwoordig met recht een echte zakcomputer genoemd worden. Steeds sterkere processors, grotere en duidelijkere beeldschermen, goede camera’s, snelle en vaak onbeperkte toegang tot internet: het heeft allemaal bijgedragen aan de groeiende populariteit van smartphones.

En hoewel we privé onze smartphone voor allerhande zaken gebruiken, zijn er ook nog steeds veel ondernemers die er enkel mee bellen en nog wel eens een sms of Whatsapp-bericht verzenden. Hoe het ook anders kan? Stefan van Dijk van Belwinkel.nl tipt zeven zakelijke apps die u als ondernemer meer succes kunnen brengen, vooral omdat u minder tijd kwijt bent aan administratie en meer tijd kunt besteden aan het daadwerkelijke ondernemen.
 
Wachtwoordbeheer op uw smartphone
Van Dijk noemt als eerste tip de app 1Password voor veilig wachtwoordbeheer. "Als u via uw smartphone toegang heeft tot allerlei apps met bijvoorbeeld bedrijfsgegevens, moet de toegang natuurlijk wel goed beveiligd zijn. Een wachtwoordtool zorgt ervoor dat u niet meer alle inloggegevens hoeft te onthouden en versleutelt de wachtwoorden."
 
Toegang tot email
Een eigen onderneming betekent volledige inzet, dag en nacht. Ondernemers willen daarom volgens Van Dijk niets missen, en altijd toegang tot uw mailbox kan daarbij helpen. Van Dijk: "Met een app als Mailbox kunt u altijd direct reageren op belangrijke berichten, maar ook email archiveren of een reminder voor een reactie instellen." Goede tip om overzicht te houden en te voorkomen dat er belangrijke berichten over het hoofd gezien worden.
 
Snel notities maken
Ondernemers hebben vaak duizend-en-een dingen aan hun hoofd, overzicht is dus belangrijk. Van Dijk: "Een app voor notities als Evernote is een goed alternatief voor gele briefjes en lijstjes in agenda’s. De aantekeningen hebt u altijd bij de hand, u kunt ze synchroniseren met uw account, ze zijn te sorteren en zelfs te delen met anderen." Ook handig om een geniale inval door middel van een aantekening of foto vast te leggen om dit later uit te gaan werken.
 
Inzicht in financiën en boekhouding
Van Dijk ziet dat ondernemers het ook erg belangrijk vinden altijd inzicht te kunnen hebben in hun boekhouding en financiën. "Ondernemers willen graag een saldocheck en zakelijke betaling op ieder moment van de dag kunnen doen, vanaf iedere locatie. De meeste grote banken zoals Rabobank, ING en ABN AMRO bieden hiervoor eigen bankieren-apps aan. Een online boekhouding speciaal voor ondernemers wordt bijvoorbeeld aangeboden door Thinq. Hiermee hebt u altijd binnen 48 uur via de app inzicht in uw bedrijfsresultaten."
 
Geen gedoe rond rittenregistratie
Houdt u als ondernemer uw zakelijke kilometers bij. Van Dijk: "Met de app RitMeter registreert u eenvoudig uw kilometers, zodat u altijd een sluitende rittenadministratie hebt. Voor uw eigen administratie kunt wekelijks of maandelijks handige overzichten uitdraaien."
 
Originele presentaties maken
Haast iedere ondernemer zal er wel eens mee te maken krijgen: een presentatie bij een klant. Volgens Van Dijk een zeer belangrijk moment, omdat de klant op dat moment besluit wel of niet met u in zee te gaan. "Het is dus erg belangrijk uw boodschap helder en duidelijk over te brengen. De app Haiku Deck helpt daarbij, aangezien deze uw verhaal of pitch op eenvoudige wijze in een originele presentatie verwerkt."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.