Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers werken samen aan een circulaire economie

6 november 2017 - Een nieuwe App, een nieuw boek en een serie speciale bijeenkomsten moeten ondernemers helpen meer samen te werken aan een circulaire economie. Dat maakte Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, bekend tijdens een door de ondernemingsorganisatie georganiseerde bijeenkomst bij Heineken.

Zo’n 150 ondernemers verkenden daar met elkaar de mogelijkheden om concreet samen te werken aan circulaire projecten, zoals klimaatneutraal vervoer naar de Rotterdamse haven.

Samenwerken aan circulair ondernemen
Hans de Boer: "Circulair ondernemen draait om slimmer hergebruik van grondstoffen, geen verspilling in het productieproces en bijvoorbeeld anders inkopen. Met de nieuwe app en dit soort bijeenkomsten willen we zorgen dat ondernemers daarbij samen optrekken en elkaar helpen. Grote bedrijven kunnen bijvoorbeeld in een keten heel veel energie losmaken en jonge innovatieve bedrijven een kans geven die ze vleugels geeft en duurzaamheid een boost." 

Groene groeiers app
De app op de website groene groeiers helpt ondernemers met elkaar in contact te komen rond het thema circulair ondernemen. Dat ‘helpen’ loopt uiteen van meedenken tot mee-investeren. Ook kunnen ondernemers een uitdaging plaatsen en afval, restwarmte of koelwater vragen of aanbieden. Afval van de één, kan immers de grondstof zijn voor een ander.

Boek: ‘Route circulair’
Vorige week is het nieuwe boek ‘Route circulair‘ gepresenteerd dat is gemaakt in opdracht van VNO-NCW (stichting Management Studies) en waarin tal van praktische tips staan gebaseerd op de ervaringen bij zo’n 31 bedrijven uit het netwerk van VNO-NCW.  

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.