Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Helft zzp’ers wil netwerken op flexwerklocatie

17 oktober 2017 - Bijna de helft van de zzp’ers kiest voor een flexwerklocatie om daar branchegenoten te kunnen ontmoeten. Vooral voor zzp’ers die net gestart zijn, blijkt de mogelijkheid om te netwerken een motivatie om voor een flexwerklocatie te kiezen.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.656 zzp’ers in opdracht van HNK. 46 procent van de zzp’ers kiest voor een flexwerkplek om hier branchegenoten te kunnen ontmoeten. Voornamelijk zzp’ers die minder dan twee jaar actief zijn, kiezen om deze reden voor een flexwerklocatie. Verder zegt bijna een derde van de zzp’ers graag op een flexwerklocatie te werken omdat zij hier productiever zijn. Ook geeft 22 procent aan hier rustiger te kunnen werken.
 
Inspirerende omgeving
Remco Boelens, directeur HNK, herkent deze trend. "Zzp’ers willen steeds vaker efficiënt zaken doen door in een inspirerende, professionele omgeving met gelijk gestemden kantoor te houden en meteen onderdeel uit te maken van de community. Zodoende haalt u meer uit de (flex)werkplek, doet u makkelijk onderling zaken en bouwt u automatisch aan uw eigen naamsbekendheid binnen deze community of netwerkomgeving," aldus Boelens. 
 
Goed(koop) internet
Maar liefst 93 procent van de zzp’ers vindt dat er op zijn werkplek een goede en snelle internetverbinding moet zijn. Ook een goede catering wordt door ruim de helft van de zzp’ers belangrijk gevonden. Ondanks dat snel internet belangrijk is voor zzp’ers, zijn zij niet bereid veel voor deze faciliteit te betalen. Zzp’ers die snel internet belangrijk vinden willen gemiddeld 56 euro per maand betalen om te kunnen werken op een flexwerkplek. Secretaressediensten worden door slechts vijf procent van de zzp’ers belangrijk gevonden bij een flexwerklocatie. Deze groep is echter wel bereid het meeste te betalen voor een flexwerkplek, namelijk 91 euro per maand.

Zzp’er werkt één werkdag per week buitenshuis
49 procent van de zzp’ers werkt meer dan vijf uur per week op een flexwerkplek of in een horecagelegenheid. De helft van deze groep werkt zelfs meer dan vijftien uur per week op een dergelijke locatie. Gemiddeld genomen zijn zzp’ers per week acht uur werkzaam op een flexwerklocatie.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.656 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan een miljoen zzp'ers die Nederland kent (KvK, mei 2017).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (Download PNG).
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.