Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verwachting en realiteit websiteprijzen lopen ver uiteen

24 november 2016 - Een website maken: wat kost dat eigenlijk? Miller Digital onderzocht de verwachtingen van startende ondernemers over het laten bouwen van een website. Wat blijkt: de gemiddelde offerte is bijna vier keer zo hoog als men vooraf verwachtte.

Miller Digital bracht het afgelopen jaar in kaart hoeveel offertes gemiddeld aangevraagd worden voor het laten bouwen van een website en wat de gemiddelde prijs is. Het budget dat de ondervraagden meenden te moeten uittrekken ligt rond de 300 euro. Echter, in de praktijk blijkt een offerte gemiddeld 1100 euro te zijn. Dat is dus bijna vier keer het vooraf begrote bedrag.
Gemiddeld worden er 3,2 offertes aangevraagd bij webbureaus of freelancers. Ook van de maandelijkse onderhoudskosten, die al snel oplopen tot 20 euro per maand, moeten zij even slikken. 85 procent van de startende ondernemers had namelijk verwacht dat deze lager zouden liggen.

Voldoen aan de verwachting
70 procent van de ondervraagden gaf aan het fijn te vinden als ze zelf aanpassingen zouden kunnen doen. De volledige afhankelijkheid van een webbouwer schept onzekerheid en zorgt soms ook voor teleurstellingen. Miscommunicatie en onvoorziene extra kosten worden genoemd als voornaamste reden voor ontevredenheid.
Daarnaast gaf 92 procent aan bereid te zijn om een vast bedrag per maand te betalen als dit een werkende website zou opleveren én perikelen rondom e-mail, hosting, hackers en downtime zou voorkomen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.