Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Administratie vergt te veel tijd van ondernemer

7 november 2016 - Het doen van administratie legt te veel beslag op de kostbare tijd van Nederlandse ondernemers. Als hen wordt gevraagd een top drie te maken, steekt deze klus daar met kop en schouders bovenuit (68 procent).

Ook de facturatie (34 procent) en het maken en opvolgen van offertes (32 procent) kosten de ondernemer te veel tijd. Tijd die ook aan andere belangrijke zaken kan worden besteed, zoals persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het bedrijf. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek naar de tijdsbesteding van de Nederlandse ondernemer dat is uitgevoerd in opdracht van Teamleader.
 
Delegeren
De bovengenoemde tijdvreters zouden met gemak kunnen worden gedelegeerd. De helft van de ondernemers geeft namelijk aan dat zij daarvoor de juiste en betrouwbare mensen om zich heen hebben. Daarbij hebben de medewerkers bij één op de drie ondernemers voldoende vrijheid, maar blijft er nog wel sprake van overkoepelend overleg.
 
Wensenlijst
Maar waar zouden ondernemers hun tijd wel aan willen besteden? Hoog op het wensenlijstje staat het volgen van een opleiding (47 procent). Ook het werken aan de langetermijnstrategie (44 procent) en het stimuleren van innovatie (40 procent) krijgen niet de gewenste prioriteit.
Directeur van Teamleader Nederland, Sjoerd Göddeke, over de resultaten: "Het is zonde om te moeten concluderen dat ondernemers zoveel tijd kwijt zijn aan zaken die ze ook kunnen delegeren. Ondernemers geven aan dat ze voldoende betrouwbare mensen om zich heen hebben die deze taken op zich kunnen nemen. Maar ook als de ondernemer hen niet met extra werkzaamheden op wil zadelen, zijn er nog andere opties die de workflow kunnen versnellen. Denk alleen al aan het automatiseren hiervan. Belangrijk is vooral dat de ondernemer zich bezig kan houden met een glansrijke toekomst voor het bedrijf. Dat is niet alleen goed voor de spirit en saamhorigheid, maar ook voor ondernemend Nederland als geheel."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.