Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

15 september 2010 - Kostenbesparingen, het vergroten van efficiëntie, sneller reageren op klantverzoeken en betere serviceniveaus zijn de belangrijkste redenen voor bedrijven om servers te virtualiseren. Ook virtualisatie als alternatief voor een disaster recovery-strategie wordt genoemd.

Toch geven veel organisaties aan dat het beheer van hun virtualisatie-omgeving een uitdaging vormt.  Dit blijkt uit het Virtualization Survey van CommVault. Het bedrijf ondervroeg wereldwijde gebruikers van de CommVault Simpana-software over de belangrijkste redenen voor, en uitdagingen van servervirtualisatie. Aan het onderzoek deden in totaal 479 respondenten mee. 

Steeds meer virtuele servers
Het aantal bedrijven dat servers virtualiseert, groeit nog steeds. 46 procent van de respondenten geeft aan dat tussen 51 en 85 procent van hun servers momenteel is gevirtualiseerd. 21 procent verklaart dat dit geldt voor alle of bijna alle servers. Het merendeel (77 procent) van de onderzochte CommVault-klanten draait bedrijfskritische applicaties op virtuele machines in hun productieomgeving. Dit is opvallend veel, aangezien commentaren vanuit de markt suggereren dat veel bedrijven huiverig zijn om belangrijke applicaties in gevirtualiseerde omgevingen te laten draaien, omdat ze zich zorgen maken over databescherming. De huidige technologie, waaronder CommVault Simpana, biedt echter voldoende mogelijkheden om data in gevirtualiseerde omgevingen te beheren en te beschermen. 

Drie uitdagingen
Volgens de ondervraagden zijn er drie belangrijke uitdagingen bij het beheer van gevirtualiseerde serveromgevingen. Zo noemen zij het onvermogen om alle virtuele machines betrouwbaar en op tijd te back-uppen. Ook de extra resource-kosten en de tijd die het gebrek aan automatisering van databeheertaken met zich meebrengt, worden genoemd als uitdaging. De derde grote uitdaging is de toegenomen vraag naar bedrijfsbrede virtualisatie. 

Steeds meer data
Volgens het CommVault-onderzoek genereren lopende virtualisatieprojecten steeds grotere hoeveelheden data. Ruim een derde (36 procent) van de respondenten geeft aan tussen een en vijf  TB aan data te creëren, terwijl 23 procent tussen zes en tien TB aan data genereert met virtuele machines of applicaties op die machines. Om deze gevirtualiseerde data te beschermen, vertrouwt ruim de helft van de ondervraagde CommVault-gebruikers voor disaster recovery alleen op back-upkopieën. Achttien procent maakt gebruik van replicatie door middel van software en zestien procent maakt gebruik van replicatie door middel van hardware. 

Lagere kosten
David West, vicepresident Marketing en Business Development van CommVault: "De resultaten van het virtualisatieonderzoek onderstrepen wat we ook van onze klanten horen: virtualisatie kan resulteren in sterk lagere kosten en toegenomen operationele efficiëntie, mits de grote datavolumes van de honderden virtuele machines eenvoudig en betrouwbaar zijn te beheren."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.