Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

18 februari 2011 - Hoe komen bijna 400 zelfstandig gevestigde (interim) juristen uit de top van de markt in direct online contact met elkaar en met grote opdrachtgevers? Via het Netwerk van OndernemendeJuristen in de besloten omgeving van LawyerLink.nl.

Het netwerk van OndernemendeJuristen, met circa 400 zelfstandig gevestigde juridische (interim) professionals het eerste en grootste in zijn soort, zette deze week de database met aangesloten juristen volledig online. In een besloten omgeving kunnen voortaan de honderden zzp-advocaten/(bedrijfs)juristen samenwerken, contact leggen en leads en ervaringen uitwisselen. 

Innovatie
Marijn Rooymans, coördinator van het netwerk, vertelt: "Hoewel ik moet bekennen dat ik de bekende social media een bijzonder interessant fenomeen vind, vroeg ik me ook steeds vaker af: wat kan ik er concreet mee, behalve mezelf profileren?" Om de transparantie en onderlinge contacten in het netwerk te bevorderen zocht OndernemendeJuristen lang naar een oplossing die de goede eigenschappen van social netwerk sites, combineert met het besloten karakter van het traditionele bedrijfsintranet. Een vorm die de onafhankelijkheid van aangesloten zelfstandige juristen beschermt en hen tegelijk helpt om in contact te blijven of te komen met de grote interessante opdrachtgevers van ons land.  Omdat zoiets er nog niet was, zorgt de netwerkorganisatie nu zelf voor innovatie door LawyerLink.nl te ontwikkelen
In tegenstelling tot de bekende sociale netwerksites is LawyerLink.nl puur zakelijk en alleen op uitnodiging toegankelijk. En die uitnodigingen krijgen alleen de betere zelfstandige jurist en juridische managers van opdrachtgevende organisaties. 

Nachtmerrie voor bemiddelingsbureaus?
Voor veel bureaus zal het geen prettig idee zijn dat er ergens op het internet een voor hen afgesloten omgeving is waar de interim-juristen uit hun database vrij met elkaar en met opdrachtgevers in contact kunnen treden. Toch denkt de coördinator van het OJ netwerk niet dat de bureaus zich per definitie bedreigd moeten voelen. "Ons netwerk en ook LawyerLink.nl is niet bedoeld ‘tegen’ bureaus. Als het bureau voldoende toegevoegde waarde levert vormt het netwerk ook geen gevaar,"’ Aldus Rooymans. Hij vervolgt; ‘"Maar voor ‘cv-schuivers’ zijn we uiteraard wel een bedreiging. Een opdrachtgever kan immers datzelfde CV wat een bureau op tafel legt, ook via LawyerLink.nl of een collega jurist uit het netwerk ontvangen. En in dat geval kan hij direct met de jurist zelf tarief en voorwaarden afstemmen in plaats van hem of haar via het bureau in te huren."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.