Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Smart objects is belangrijke game changer, maar adoptie blijft achter

6 juli 2016 - CTB xRM vroeg 140 grote bedrijven in de bouw, techniek en offshore naar trends die hen de meeste kansen bieden. Uit het onderzoek blijkt dat duurzaamheid en alternatieve energie (24 procent) als belangrijkste game changer in de sector wordt gezien.

De top drie van kansrijke trends wordt aangevuld met smart objects (21 procent) en nieuwe BIM-toepassingen (twintig procent). De combinatie van internet of things, big data en de analyse daarvan, staan aan de basis van smart objects. Organisaties hebben verschillende doelen bij het inzetten op smart objects, zoals kostenbesparing, productiviteitsverbetering of de verbetering van de totale dienstverlening.  
 
Kans versus adoptie

Game changers zijn nieuwe ontwikkelingen die de markt en bedrijfsvoering de komende jaren enorm veranderen. Bijna alle deelnemende bedrijven zijn al gestart met de implementatie van deze trends in de bedrijfsvoering. Hoewel smart objects als één van de meest kansrijke trends wordt gezien blijft de adoptie hiervan achter. Slechts vijftien procent van de bedrijven is er volop mee bezig en 36 procent is gestart met het verkennen van de mogelijkheden. Qua adoptie zijn een aantal trends al meer common good worden. Met duurzaamheid en alternatieve energie is 85 procent van de bedrijven al gestart. Ook nieuwe materialen (43 procent) en cloud computing (42 procent) worden al vaker toegepast.

Snelle veranderingen
 Yuri Ramdhani van CTB xRM: "Veranderingen in de bouw, techniek en maritieme industrie voltrekken zich steeds sneller en komen uit verschillende hoeken. Verdienmodellen staan onder druk. De uitdaging is om tegelijkertijd te innoveren en de organisatorische veranderingen door te voeren die nodig zijn om sneller en slimmer te werken. Bedrijven die nieuwe trends als internet of things oppakken en doorpakken, onderscheiden zich van de concurrentie. Hiervoor is een sterk organisatorisch fundament noodzakelijk. Slimme objecten bijvoorbeeld die zich 24/7 laten monitoren, zodat de diagnoses al op afstand zijn te maken, genereren veel data. Het inzetten van de juiste ICT-hulpmiddelen om deze data te verwerken, delen en analyseren is essentieel. Oplossingen om gebruikersvoorkeuren en data bij elkaar te brengen om een object echt smart te maken. Aan de ICT zal het niet liggen. De vraag is welke organisaties de voorsprong pakken door de verandering succesvol in gang te zetten."
 
De onderzoeksresultaten zijn opgetekend in het trendrapport: ‘Ondernemen in het teken van transitie’. Het rapport is hier te downloaden.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Supermariorun.nl

15-11-2016 23:05  |  

Interessant artikel. Super Mario Run zal als game ook een echte game changer zijn.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.