Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Agile Transformatie: 40 procent sneller en twintig procent beter!

3 juni 2016 - Levert een Agile transformatie van een organisatie nu echt wat op? Een onlangs gepubliceerd Xebia Executive onderzoek, waar ruim 300 senior managers aan meewerkten, toont aan dat dit zeker het geval is. Specifiek ten aanzien van het ‘marktaandeel’ wordt er bij het uitvoeren van een Agile transformatie een gemiddelde versnelling van de time-to-market van nieuwe producten en services verwacht van ruim 40 procent.


Minder dan tien procent verwacht dat een Agile transformatie geen effect zal hebben op de time-to-market snelheid. Daarentegen verwacht bijna tien procent dat men twee keer zo snel de producten naar de markt kan brengen. Enrique Zschuschen, Business Unit Manager bij Xebia geeft aan: "In de huidige markt is snelheid cruciaal, veranderingen volgen elkaar in snel tempo op en go-to-market speed kan bepalend zijn voor overleven en succes". 
 
Time-to-market
Gevraagd naar de effecten van een time-to-market versnelling van tien procent, verwacht men een gemiddelde groei van zeven procent van het marktaandeel. Minder dan twintig procent verwacht dat een versnelling in time-to-market geen effect op het marktaandeel zal hebben.
Wanneer een tien procent time-to-market versnelling leidt tot een gemiddelde groei van zeven procent marktaandeel, dan zal naar verwachting een versnelling met 40 procent leiden tot een toename in marktaandeel van vijftien tot 25 procent. Zschuschen zegt hierover: "Nederlandse bedrijven laten aantoonbaar marktaandeel en dus omzet liggen, wanneer zij niet overgaan tot een Agile transformatie van de organisatie. Dit heeft uiteraard ook effect op de concurrentiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven, nationaal maar zeer zeker ook internationaal." 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.