Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Voordelen en nadelen van VoIP telefonie

29 april 2016 - Aan de fysieke telefoon is het vaak niet eens te zien; het verschil tussen een gewone telefoonlijn of een VoIP verbinding. Er zitten echter wel flink verschillen in. VoIP is nieuwer en bied veel voordelen ten opzichte van de ouderwetse lijnen. De voornaamste verschillen uitgelicht door Floris Stokkers van Sales Channel.

Het grote voordeel van VoIP is de lage kosten. De aanschafkosten van de hardware zijn niet hoger (en soms zelfs lager) dan de traditionele manier van bellen. De grootste besparing zit in de maandelijkse kosten. Het bellen via VoIP is onbeperkt. Het enige dat u betaald is een maandelijks bedrag. Het kan echter wel zo zijn dat, afhankelijk van de provider, kosten in rekening worden gebracht voor telefoongesprekken naar het buitenland.
Wanneer uw huidige telefooncentrale aan vervanging toe is, is het verstandig de overstap naar VoIP te overwegen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. De benodigde hardware van een traditionele PBX centrale is namelijk vrij duur. .

Betrouwbaarheid
Het grootste nadeel van VoIP is de afhankelijkheid van een internetverbinding. Als het internet uitvalt, is het ook niet meer mogelijk om te telefoneren. Wanneer u gebruik maakt van traditionele telefoonlijnen is bellen gewoon mogelijk als het internet is weggevallen. Bedrijven die erg afhankelijk zijn van telefonische communicatie behouden dan ook één traditionele lijn voor het geval dat het internet of de stroom uitvalt.

Flexibiliteit
Met VoIP kunt u oneindig veel telefoonnummers toevoegen. Voor snel groeiende bedrijven is dit een must. Bij traditionele telefoonlijnen moest een fysieke infrastructuur worden aangelegd voor elke telefoon die erbij kwam. Met VoIP is dat niet meer nodig. Enkel een internetkabel inpluggen en het werkt.

Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit is bij VoIP aanzienlijk beter. Zeker nu overal flink breedband internet beschikbaar is. In de beginjaren van VoIP was traag internet het grootste obstakel waardoor de verbindingen niet stabiel genoeg waren. Een telefoongesprek dat zomaar verbroken kon worden doordat de internetverbinding te zwaar belast werd was niet ongebruikelijk. Maar gelukkig is tegenwoordig overal gewoon razendsnel internet.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.