Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verkoop boodschappentassen flink in de lift door verbod op plastic tas

15 februari 2016 - Nederlanders schaffen massaal boodschappentassen aan blijkt uit onderzoek door vanbeeklederwaren.nl. De groeiende verkoop komt vooral door het verbod op plastic tassen dat sinds 1 januari van kracht is.

Van de ruim 1.000 respondenten die aan het onderzoek deelnamen gaf 43 procent aan speciaal een tas aangeschaft te hebben door het verbod. Twaalf procent van de ondervraagden is van plan dat nog te doen. Niet alleen de verkoopcijfers namen een vlucht. De omzet op boodschappentassen steeg sinds het verbod met 55 procent bij de tassenspecialist.

Wat betekent het verbod op gratis plastic tassen?
Het verbod op gratis plastic tassen, ingesteld door de Europese Commissie, is ingegaan per 1 januari 2016 en geldt voor alle winkeliers. Uitzondering op het verbod van plastic tassen vormen tassen bedoeld voor de bescherming van etenswaren en het voorkomen van voedselverspilling. Echter, moeten die tasjes wel van extra dun plastic zijn gemaakt. Het doel van de nieuwe regel is het tegengaan van zwerfvuil op straat en in zee. Daarnaast de regel bedoelt om verspilling van kostbare grondstoffen te voorkomen. Het is voor winkeliers wel toegestaan om tegen betaling een plastictas mee te geven. De winkelier mag zelf de prijs bepalen die hij voor een plastictas vraagt.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Little Greeny

15-02-2016 17:21  |  

Goed om te lezen dat dit direct al zo'n effect heeft! Een goede zet van de overheid.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.