Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zondagse Valentijn zorgt voor vroege stijging online bloemenverkoop

11 februari 2016 - De Valentijnsdrukte komt dit jaar vroeg op gang. De dagen voor Valentijnsdag worden bijna zes keer zoveel bloemen verkocht ten opzichte van een ‘gewone dag’.

De online verkoop van bloemen nam de afgelopen jaren al flink toe, maar doordat Valentijnsdag dit jaar op een zondag valt, ziet Rozenbezorgen.com de verkoopaantallen van hun rozenboeketten al in de week vóór Valentijnsdag met ruim 500 procent stijgen. Een groot verschil ten opzichte van vorig jaar toen Valentijnsdag viel op een zaterdag.
 
Grote vraag
"We merken nu al dat de vraag naar rozen vele malen groter is dan normaal," zegt Peter de Jong, initiatiefnemer van de online bloemenwinkel. Reden hiervoor is dat Valentijnsdag dit jaar op een zondag valt. "Meestal trekken we de meeste bezoekers op de dag voor Valentijnsdag of op de dag zelf. Nu valt Valentijnsdag op een zondag en merken we dat de vraag naar rozen nu al flink op gang is gekomen."

Zekere voor het onzekere
Hoewel verschillende online bloemisten hun bloemen ook op zondag laten bezorgen, nemen veel mensen het zekere voor het onzekere door hun bloemen al een paar dagen voor Valentijnsdag te bestellen. De rode roos is nog altijd de meest populaire bloem rond Valentijnsdag. Wie denkt dat er enkel rode rozen worden besteld, heeft het mis. Andere voorjaarskleuren zoals roze, oranje en geel doen het ook goed als Valentijnscadeau.

Mannelijke bezoekers
Opvallend is ook dat het klantenbestand van de online bloemist ieder jaar rond Valentijnsdag verandert. "Doorgaans krijgen we vooral vrouwelijke bezoekers op onze website, maar rond 14 februari zien we ieder jaar weer een fikse stijging in het aantal mannelijke bezoekers. Kennelijk zijn het vooral de mannen die hun vrouw of vriendin op Valentijnsdag willen verrassen met een bos rozen."

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Michael

17-02-2016 12:47  |  

Het zijn niet alleen bloemenverkopers die goede zaken doen tijdens de valentijnsdagen. Datingsites worden in de week aanlopend naar valentijnsdag veel vaker bezocht. Niemand wil immers alleen de valentijnsdagen doorbrengen terwijl iedereen het leuk maakt met de vriend of vriendin.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.