Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Refurbished smartphones steeds meer in opkomst

4 februari 2016 - Een van de belangrijkste kenmerken van een goede ondernemer is dat hij altijd en overal bereikbaar is. Dat geldt ook voor eventuele werknemers, die (vooral in buitendienst) goed bereikbaar moeten zijn.

Afdankertjes van anderen zijn eigenlijk geen optie, omdat ze niet betrouwbaar genoeg zijn. Maar hoe kan een ondernemer, die toch al veel kosten heeft, op een goedkope manier aan betrouwbare smartphones komen voor zichzelf en zijn werknemers? Peter Richards van telefoondiscounter.nl heeft een goede tip: kies voor een refurbished smartphone.
 
Wat is een refurbished smartphone?
"Ondernemers hebben over het algemeen niet de financiële ruimte om te kiezen voor de duurste en degelijkste telefoons. Vooral niet wanneer ze grote aantallen werknemers moeten voorzien van een goede telefoon. Met een refurbished smartphone kunnen ze echter profiteren van alle voordelen van een dure telefoon, zonder de hoofdprijs te betalen," aldus Richards. "Een refurbished smartphone is een tweedehands toestel dat door een bedrijf volledig is nagekeken op alle technische punten. Wanneer er onderdelen aan vervanging toe zijn, worden ze vervangen vóórdat de telefoon wordt geleverd. Verder wordt het toestel vanbinnen en vanbuiten grondig gereinigd. Daardoor koop je in feite een toestel dat zo goed als nieuw is."
 
Is een refurbished smartphone een goede optie voor ondernemers?
Afhankelijk van het bedrijf dat het toestel nakijkt, geldt een garantie op een refurbished smartphone. Richards: "Sommige bedrijven bieden drie maanden garantie, maar wanneer een smartphone is gecontroleerd door het eigen moederbedrijf is de garantie vaak een jaar geldig. Dit zorgt ervoor dat refurbished smartphones steeds populairder worden bij ondernemers. De ondernemer kan op een relatief goedkope manier aan goede, degelijke smartphones komen voor zichzelf en zijn werknemers. Hierdoor kan hij veel kosten besparen, zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van de telefoons. Ook het belastingvoordeel spreekt ondernemers aan: in tegenstelling tot tweedehands telefoons zijn refurbished smartphones wél aftrekbaar van de belasting."
 
Conclusie
Richards: "Natuurlijk zou u als ondernemer bij voorkeur alle werknemers voorzien van de beste smartphones die te krijgen zijn. Dit is echter voor de meeste ondernemers een onmogelijke investering. Het is ook geen optie om voor elke werknemer een tweedehands telefoon te zoeken via bijvoorbeeld marktplaats. De kwaliteit en betrouwbaarheid van deze telefoons is vaak onvoldoende voor een goed functionerend bedrijf. Door te kiezen voor refurbished smartphones kunt u echter uw werknemers voorzien van degelijke telefoons met garantie, zonder dat u als ondernemer een te hoge kostenpost heeft."

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

TELIQ

11-04-2016 15:38  |  

Dit komt door de goede combinatie van merkproducten en lage prijzen. Klanten kunnen leven met een kleine krasje aan de achterkant als dit de prijs heel erg drukt.

Mike

8-08-2018 12:18  |  

Inderdaad maar waar je wel op moet letten is de kwaliteit. Er zijn er ook een hoop actief die veel problemen geven. Het is dus op zoek naar een goede aanbieder.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.