Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kamp wil malafide uitzendbureaus - en hun klanten - hard aanpakken

3 februari 2011 - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil uitbuiting van Poolse werknemers via malafide uitzendbureaus zo snel mogelijk aan gaan pakken. Ten eerste wil hij een registratieplicht voor uitzendbureaus. Ten tweede wil hij bedrijven kunnen sluiten die herhaaldelijk gebruik maken van malafide uitzendbureaus.

Dat schrijft Nu.nl. Het idee van verplichte registratie in het handelsregister is dat de Arbeidsinspectie zo makkelijker het kaf van het koren kan scheiden in de uitzendbranche. Ook wil Kamp het zo regelen dat de Arbeidsinspectie, Belastingdienst, gemeenten en uitzendbranche meer gegevens uit kunnen wisselen en meer samenwerken om onderbetaling, ontduiking van premies en slechte huisvesting van vaak Oost-Europees personeel harder aan te pakken. Brancheorganisatie ABU staat achter de voorstellen omdat eerlijke uitzendbureaus nu de dupe worden van de illegale praktijken.


Bron: Nu.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.