Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Van werknemer naar ondernemer

21 oktober 2015 - Ruim een op de vier werknemers in Nederland is niet tevreden over hun huidige werksituatie en droomt eigenlijk van een carrière als zelfstandig ondernemer.

Toch durven veel werknemers deze stap niet te nemen uit angst om de zekerheid te verliezen. Een gemiste kans. Om gelukkig, en daarmee succesvol, te leven is het belangrijk om idealen na te streven en om keuzes te durven maken. De keuze om een eigen onderneming op te starten is voor velen lastig en enigszins beangstigend. Voor deze groep kan het inschakelen van een loopbaancoach nuttig zijn om de afslag naar geluk en succes te nemen. 
 
Loopbaan- en business coaching
René Meijer, oprichter van Loopbaanhulp.nl: "We zien de laatste jaren een toename in aanvragen van werknemers die op zoek zijn naar een loopbaancoach of business coach voor het opstarten van een eigen onderneming. Eigenlijk is het ook vreemd dat een werknemer blijft zitten op een werkplek waarin hij ontevreden is. Het grootste gedeelte van het leven krijgt namelijk invulling op de werkvloer en om gelukkig te worden is het ontzettend belangrijk om werk te vinden dat past bij de talenten van de werknemer. De stap van werknemer naar ondernemer is met behulp van een loopbaancoach sneller gemaakt. Prachtig, want door idealen na te streven wordt iedereen gelukkiger in het leven."
 
(Zelf)vertrouwen
Als startende ondernemer is zelfvertrouwen erg belangrijk. Toch is zelfvertrouwen de belangrijkste faalfactor bij startende ondernemers. Met name het wantrouwen van de directe sociale omgeving zorgt vaak voor ongemotiveerde startende ondernemers. Het is dan ook erg belangrijk voor iedere zzp’er om zich te omgeven met mensen die een motiverende invloed hebben. Zeker in de beginfase is dit doorslaggevend voor het uiteindelijke succes.
 
Focus is de sleutel tot geluk en succes
Een veelvoorkomende fout bij startende ondernemers is om teveel in te weinig tijd voor elkaar te krijgen. Focus is daarbij het sleutelwoord tot succes. Richt de pijlen om een doel en wijk daar vervolgens niet meer van af. Alleen dan is het doel haalbaar. Zonder focus is iedere ondernemer ‘gemiddeld’ terwijl de ondernemers met focus ‘specialist’ worden en daarmee een gelukkig en succesvol bedrijf runnen.
 
Ga niet alles zelf doen, werk samen
Startende ondernemers hebben vaak de eigenschap om alles zelf te doen. Van boekhouding tot webdesign en daarnaast ook nog eens de onderneming runnen. Bij voorbaat is dit een slechte strategie. Probeer samen te werken met andere ondernemers en dan blijkt dat er veel meer mogelijk is dan op voorhand werd gedacht. Meijer: "In de praktijk blijkt ook dat startende ondernemers met begeleiding van een coach een grotere kans van slagen hebben dan ondernemers die alles op eigen kracht doen."

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Rob Henstra

21-10-2015 10:57  |  

Met goede begeleiding lukt het zelfs om vanuit dagbesteding je ondernemersdroom te realiseren. Volg de link naar de site voor het volledige verhaal.

velici

29-03-2017 13:38  |  

Dit is een goed artikel want het komt vaak voor dat een werknemer die uiteindelijk zelfstandig onderneming wilt beginnen het niet durft,voornamelijk om deze redenen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.