Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er krijgt niet betaald van opdrachtgever

14 oktober 2015 - De zzp’er krijgt jaarlijks 307 miljoen euro te weinig betaald van zijn opdrachtgevers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 946 zzp’ers in opdracht van Knab.

"Zorg ervoor dat u uw betalingsgegevens duidelijk op de factuur vermeldt, dat voorkomt onnodige vertraging. Is de betalingstermijn verstreken, neem dan telefonisch contact op met uw klant. Dat is minder vrijblijvend en u kunt direct vragen wat het probleem is," zegt Oskar Barendse, financieel expert bij Knab. Op basis van dit onderzoek heeft Barendse tien zzp-tips tegen wanbetalers opgesteld. Ook Barack Obama, president van de Verenigde Staten, sprak zich vorige week uit voor het sneller uitbetalen van zzp’ers door opdrachtgevers.

Oninbare omzet
Gemiddeld is 0,5 procent van de omzet van zzp’ers het afgelopen jaar oninbaar gebleken.  Bij een gemiddelde omzet van zo’n 61.000 euro per jaar betekent dit dat de zzp’er jaarlijks zo’n 305 euro misloopt bij klanten en opdrachtgevers. Uitgaande van meer dan één miljoen zzp’ers in Nederland (CBS, mei 2015) is dit in totaal 307 miljoen euro per jaar.

Betalingstermijn
De zzp’er hanteert in de meeste gevallen een betalingstermijn van maximaal 30 dagen. Negen op de tien zzp’ers wordt echter weleens te laat betaald – 3,4 procent van de zzp’ers wordt zelfs altijd te laat betaald.

Klik hier voor een infographic over dit onderwerp.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.