Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kwart organisaties heeft nooit cybercrime-aanval kunnen signaleren

12 oktober 2015 - Uit onderzoek van Telindus onder 115 Nederlandse IT-beslissers blijkt dat 26 procent van de organisaties nog nooit een cybercrime-aanval heeft kunnen signaleren.

39 procent heeft schade van een aanval kunnen voorkomen en 30 procent geeft aan alleen onschadelijke aanvallen gesignaleerd te hebben. De grootste uitdagingen bij de beveiliging van de IT-infrastructuur zijn het up-to-date houden van de security-oplossingen (30 procent), het kiezen van de juiste security-oplossing (28 procent) en het laten samenwerken van security-oplossingen (zeventien procent).

Beveiliging van de IT
Als het aankomt op maatregelen voor de beveiliging van de IT-infrastructuur, is het duidelijk dat bijna alle IT-managers gekozen hebben voor een preventieve oplossing (93 procent) en detectie (85 procent). Ook blijkt dat nog niet iedereen gebruikmaakt van oplossingen voor het reageren op een aanval (70 procent) en analyse van de aanval (63 procent).

Hacking is business
Harm de Haan, Manager Consultancy en Advisory Board member bij Telindus: "Het is niet meer de vraag of bedrijven worden aangevallen, maar wanneer en hoe goed een organisatie hier op ingesteld is. Een slot op de deur is al lang niet meer afdoende. Hacking is business en hackers nemen dan ook de tijd om informatie te stelen en gaan steeds meer onopgemerkt te werk. Het is hetzelfde als met inbrekers, die drones gebruiken om te inspecteren of iemand thuis is. Je ziet niets, maar er ligt zeker gevaar op de loer. Organisaties moeten dus niet alleen een slot op de deur hebben, maar het ook kunnen detecteren als er iemand binnen is geweest. Op het moment dat de beveiliging gepasseerd is, draait alles om detectie, reactie en analyse. Om dit effectief te kunnen doen, is het noodzakelijk dat security volledig geïntegreerd is in het ontwerp van de IT-infrastructuur, oftewel security by design."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.