Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Wat te doen nadat er is ingebroken in uw pand?

7 september 2015 - Een bedrijfspand is voor u als ondernemer noodzakelijk om goederen te kunnen produceren, te verwerken of op te slaan, of om medewerkers te kunnen laten werken op kantoor.

Een bedrijfspand is een grote investering, maar is helaas voor inbrekers een aantrekkelijk doelwit. De afgelegen locatie op een industrie- of bedrijventerrein en regelmatige openingstijden zijn hiervoor motieven. Net zoals de vaak aanwezige goederen, ICT-hardware of waardevolle informatie. Hoeveel preventieve maatregelen u ook neemt, een inbraak kan altijd een keer voorkomen. Max Roodenburg van De Slotenmakers Rotterdam vertelt wat u dient te doen na een inbraak.
 
Aangifte doen bij politie
Roodenburg benadrukt dat het eerste wat u moet, is aangifte doen bij de politie. "Dit kan 24 uur per dag online, op het politiebureau en in sommige gevallen ook telefonisch. Mogelijk komen er agenten voor een sporenonderzoek, zeker wanneer er veel schade is of er veel geld of goederen gestolen zijn. Het kan zijn dat het onderzoek naar de inbraak gekoppeld wordt aan andere inbraken in de buurt."
 
Contact opnemen met uw verzekeraar

Als tweede noemt Roodenburg het contacteren van de verzekeraar of het direct invullen van een schaddeformulier. "De gestolen goederen of informatie krijgt u helaas niet meer terug, maar wel een financiële compensatie om te schade te dekken. Dit valt onder de inboedelverzekering. Afhankelijk van de poliswaarden krijgt u de nieuwwaarde of dagwaarde vergoed." Roodenburg benadrukt nog dat alleen spullen of geld gedekt is waarvoor ook aangifte is gedaan, en dat van goederen altijd de aankoopbonnen moeten worden getoond.
 
Beveiliging op orde brengen en schade herstellen
Tenslotte dient natuurlijk ook de inbraakschade hersteld te worden. Roodenburg: "Vaak worden inbraken door gelegenheidsdieven gepleegd, en zij laten meestal de nodige schade achter omdat zij geen geavanceerde inbraakmaterialen gebruiken. Laat alle ramen, deuren en kozijnen, en al het hang- en sluitwerk met schade vervangen. En probeer een volgende inbraakpoging te voorkomen door het plaatsen van gecertificeerde sloten (of cilinders), inbraakstrips, dievenklauwen en een goed overzicht over sleutelbezit."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.