Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Beleggen in vastgoed is een uitstekende investering'

29 juli 2015 - Als u geld over hebt zijn er diverse manieren om dit te investeren. Denk maar eens aan sparen en beleggen in aandelen.

Maar het liefst ziet u over deze investering wel een goed rendement, om zo na aftrek van vermogensbelasting en inflatiecorrectie het bedrag te laten groeien. En dat is de afgelopen jaren bij sparen en beleggen haast niet het geval geweest. Een investeringsvorm die wel een redelijk zeker en hoger rendement levert is het beleggen in vastgoed.
 
Moeilijke tijden zijn voorbij
Beleggen in stenen is weliswaar tastbaar, maar de huizenprijzen zijn toch alleen maar gedaald? Stefan Bassant van www.beleggingspanden.nl ziet dat momenteel de markt op verschillende plaatsen alweer begint aan te trekken. "Nu is juist een interessant moment om in te stappen, wilt u er de vruchten van plukken. Ik denk dat er sprake zal zijn van een inhaalcorrectie en dat panden over vijf jaar weer meer waard zijn." Bassant geeft aan dat beleggers zelfs dubbel profiteren door enerzijds het directe rendement uit de huuropbrengst, en anderzijds het indirecte rendement door de waardestijging van een pand. "Een constante cashflow die jarenlang zorgt voor een passieve bron van inkomsten. Het rendement kan zelfs oplopen tot wel tien procent."
 
Mogelijkheden voor financieringen

Hoewel banken de afgelopen jaren strenge regels voor de financiering hebben gehanteerd, is beleggen in vastgoed nog steeds een goed alternatief voor sparen of aandelen. En de drempel is helemaal niet zo hoog als veel particulieren denken. Bassant: "Om in vastgoed te beleggen hoeft u niet heel erg vermogend te zijn. Een garage of een appartementje in een stad zijn beleggingsobjecten waarmee een prima rendement behaald kunnen worden. Dit laatste is er bijvoorbeeld al voor rond de 100.000 euro. Banken financieren 60 procent dus er is 40.000 euro eigen geld nodig. En dat met een realistisch rendement van zeven procent."
 
Bezint eer gij begint
Een wijze spreuk, ook bij het beleggen in vastgoed. Bassant benadrukt bijvoorbeeld dat een belegger altijd zeker moet weten dat het benodigde eigen geld beschikbaar is, en dat de berekeningen kloppen. Want voor de toekomst dient ook een onderhoudsplanning gemaakt te worden die afhankelijk is van de kwaliteit van het object, en deze kosten gaan af van het rendement. Daarnaast dient u altijd te checken of datgeen u wilt, ook wettelijk uitvoerbaar is, bijvoorbeeld in verband met brandveiligheid en vergunningen. "Maar uiteindelijk is het ook erg belangrijk dat vastgoed emotie betekent, dat er een persoonlijke voorkeur voor moet zijn en een ‘goed gevoel’."

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Slimpie

12-01-2016 23:50  |  

Voordat je gaat beleggen, weet wat je doet! Zoek tips, volg een cursus.

Marly Mulders

26-04-2016 08:31  |  

Eens Slimpie, het liefst een cursus waarin ze zowel de theorie als de praktijk behandelen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.