Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Effectief zoeken naar nieuw personeel

25 juni 2015 - Vanwege de moeilijke arbeidsmarkt zitten er momenteel genoeg goede mensen thuis. De vraag is alleen: hoe hengelt u hen binnen bij uw organisatie? Cindy Rooijakkers biedt u handvaten voor het vinden van geschikt personeel.

Optie 1 | LinkedIn
In de zoektocht naar personeel kan LinkedIn erg zinvol zijn. "LinkedIn is een ideale vijver om naar nieuw personeel te vissen. U kunt, al dan niet anoniem, zelf op zoek gaan naar de kandidaat die aan uw eisen voldoet. Dankzij de populariteit van dit online platform vol cv’s, moet u hier wel in de roos kunnen schieten," aldus Rooijakkers.
Bij interesse kunt u iemand het beste een connectieverzoek sturen. In dit verzoek is het namelijk ook mogelijk om een persoonlijk bericht te schrijven. Rooijakkers licht toe: "Hierdoor slaat u twee vliegen in één klap: u voegt deze persoon toe aan uw online netwerk en stuurt tegelijkertijd de boodschap dat u graag eens met hem/haar in gesprek gaat."

Optie 2 | Uitzendbureau
Als ondernemer moet u al van vele markten thuis zijn. Wellicht kruipt het bloed voor het recruiten van personeel niet door uw aderen. "Geen probleem. In dat geval kunt u het zoeken van personeel met een gerust hart uitbesteden aan een uitzendbureau. Het voordeel hiervan is dat zij al een groot portfolio aan potentiële kandidaten hebben."
Bovendien wint u veel tijd door de werving aan een uitzendbureau over te laten. Zij verspreiden de vacature, maken selecties en doen een eerste kennismakingsgesprek. Pas wanneer zij denken dat de kandidaat echt geschikt is, vindt de eerste handdruk met u plaats. "Ideaal als u uw prioriteiten meer legt op concrete bedrijfsvoering."

Optie 3 | Uw netwerk
Tot slot kunt u uw netwerk nog inzetten: "Het klinkt misschien heel simpel, maar onderschat de kracht van uw netwerk niet. Misschien heeft u ook al wel veel diensten geleverd of producten verkocht dankzij contact via via. Dezelfde tactiek kunt u toepassen in uw zoektocht naar nieuw talent.
Roep op uw social media kanalen dat u een nieuwe medewerker zoekt. Zeg het op een verjaardag en praat er met andere ondernemers over. Voordat u het weet, heeft u de gouden tip in the pocket. U moet wel zelf nog het sollicitatiegesprek voeren, maar u wint veel tijd, doordat de kandidaten komen ‘aanwaaien’. Nieuw personeel zoeken kost namelijk nog de meeste tijd."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.