Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Werkgever denkt dat ontslagrecht na 1 juli makkelijker wordt'

8 april 2015 - Vanaf 1 juli wordt de tweede fase van de Wet Werk en Zekerheid van kracht. Het merendeel van de werkgevers (79 procent) denkt dat ontslag dan gemakkelijker wordt.

79 procent van de ondernemers weet niet wat de hoogte is van de transitievergoeding die werkgevers vanaf 1 juli moeten betalen aan ontslagen werknemers. Ook weet 68 procent niet wannéér een werknemer hier recht op heeft. Dit blijkt uit onderzoek van Tempo-Team onder 700 ondernemers.
 
Onvoldoende kennis
Ruim 80 procent van de respondenten gaf aan te denken goed voorbereid te zijn op fase 2 van de invoering van de WWZ. Bij doorvragen bleek dit echter niet het geval te zijn. Het merendeel blijkt onvoldoende kennis te hebben. Over de ketenregeling is men beter geïnformeerd: 66 procent weet dat de nieuwe onderbrekingstermijn zes maanden is en 60 procent weet dat een medewerker na 24 maanden recht heeft op een vast dienstverband. 71 procent denk echter dat het sneller of net zo lang duurt als vóór 1 juli. Goedkoper wordt het misschien wel, dat denkt ook 83 procent van de respondenten, maar de strengere regels en administratieve verplichtingen kunnen dit voordeel teniet doen. Joost Heeroma, woordvoerder van Tempo-Team: "We kijken ervan op dat 79 procent van de ondernemers denkt dat ontslag vanaf 1 juli gemakkelijker wordt. Dit is door verplichte dossiervorming en aantoonbare herplaatsingsinspanningen vaak juist niet het geval. Het gaat daardoor ook zeker niet sneller, eerder langzamer."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.