Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

PZO-ZZP: Politiek moet verder bouwen aan sterke positie zzp-ers

20 maart 2015 - Kabinet en oppositie moeten verder bouwen aan een goed en stabiel klimaat voor zzp-ers. Behoud van de zelfstandigenaftrek en eerlijke kansen voor zzp-ers staan daarbij voorop.

Dat zegt de kersverse voorzitter van PZO-ZZP Denis Maessen in een reactie op de verkiezingsuitslag.

Lastenverlichting
Maessen waarschuwt er voor dat in de discussie over de financiering van een belastinghervorming de zelfstandigenaftrek niet wordt geofferd. "Zelfstandig ondernemers moeten niet voor een lastenverhoging worden gesteld, maar juist verdere lastenverlichting krijgen om zo te kunnen groeien en investeren. De aftrek is bovendien een compensatie voor het gemis aan sociale voorzieningen."

Aanbestedingen
Bij aanbestedingen zien gemeenten en provincies zzp-ers stelselmatig over het hoofd. Ze kiezen vaak voor grotere partijen. Maessen wil naar een beter aanbestedingsbeleid, waarbij zzp-ers ook goed kunnen meedingen in aanbestedingen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan het aanbestedingsproces via nieuwe samenwerkingsvormen. Hij denkt daarbij aan coöperaties.

Het aantal zelfstandige ondernemers in ons land neemt snel toe. Het zijn er nu al 800.000 en de verwachting is dat dit aantal blijft groeien, waarbij het CPB 1 miljoen in 2030 noemt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.